Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Rusya, İnternet Güvenliğini Sağlamak Amacıyla Küresel İnternet Bağlantısını Kesecek

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Rusya, İnternet Güvenliğini Sağlamak Amacıyla Küresel İnternet Bağlantısını Kesecek

Rusya, İnternet Güvenliğini Sağlamak Amacıyla Küresel İnternet Bağlantısını Kesecek

İnternetin açtığı yeni kapılar, günlük yaşantımızı her seferinde bir nebze daha kolaylaştırıyor. Aramızda binlerce kilometre olsa da farklı ülkelerdeki bireylerle veri alışverişi yapabilmemizi mümkün kılan internet, son zamanlarda sık sık güvenlik sorunlarıyla karşımıza çıkıyor. Sitelerin saldırılara uğraması veya kişisel verilerin çalınıp satışa konulması gibi olaylar, gündelik hayatımızda karşımıza çıkıyor.

Rusya da bu noktada kendi önlemini almak istiyor. Bireylerin de ötesine geçen Rusya’da Putin, tüm ülkenin siber güvenliğini sağlamak amacıyla Rusya’nın kendi yerel interneti üzerinde çalışıyor. Bu internetin denemelerini yapmak için Putin, ülkenin küresel internet bağlantısını kesti.

Amaç interneti kesmek değil, veri girişini ve çıkışını engellemek:

Putin

Rusya, internet testlerini 15 Haziran ve 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirdi. Yerel internetin ne derecede güvenilir olduğunu anlamak üzere yapılan testler, oldukça pozitif sonuçlar verdi. İnternet Araştırma Enstitüsünden Karen Kazaryan, testlerin yoğun olduğunu fakat başarılı geçtiğini söyledi. Buna ek olarak Kazaryan, testlere şimdilik tam olarak güvenilemeyeceğini de ekledi.

Bu sürecin sonuca varması için oldukça zorlu yollardan geçilmesi gerekiyor. Onlarca hizmetten bir süreliğine mahrum kalınması ve hesaba katılmayan birçok problem, bu konuda Rusya’yı bekliyor olacak.

Putin

Bu sorunlar, Rusya yerel interneti pratiğe döktüğünde de peşini bırakmayacak. Bu sefer de altyapı problemleri ve giriş çıkış noktalarının zor kontrolü gibi sorunlar baş gösterecektir. Rus yetkililer, bu gibi problemlerle karşılaşmaya hazır olduklarını, zaten bunun bir öğrenme süreci olduğunu söylüyor. Bu da ülkenin yerel internet alanında gerçekten ilerlemek istediğini gösteriyor.

Son olarak bu adımların, interneti, Çin’de olduğu gibi kısıtlamaya ve kontrol altında tutmaya yönelik olduğu da düşünülüyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.