Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Spor Müsabakaları ve Müzik Yasağıyla İlgili Açıklama

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Spor Müsabakaları ve Müzik Yasağıyla İlgili Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Spor Müsabakaları ve Müzik Yasağıyla İlgili Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün düzenlediği basın toplantısında normalleşmeye dönüş yaptığımız şu günlerde önemli bir açıklamada bulundu. Koca, ‘Spor müsabakaları, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabilecek.’ ifadelerini kullandı. Tüm alanlarda da kısıtlamaların kaldırılmasını hedeflediklerini belirtti. Ardından delta varyantı ve çokça tartışılan müzik yasağı konusunda da konuştu.

Fahrettin Koca, dünyayı tedirgin eden delta varyantının ülkemizde 224 kişide görüldüğünü açıkladı. Varyantın görüldüğü il sayısının da 16’dan 26’ya çıktığını söyledi ve bu vakaların 134’ünün İstanbul’da olduğunu açıkladı. Ayrıca 60 yaş üstü vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına ‘hatırlatma dozu’nun uygulanıp uygulanmaması konusunun da yarınki toplantıda gündem olacağını açıkladı.

“Müzik yasağının kalkmasından yanayız”:

fahrettin koca

Fahrettin Koca, aynı açıklamasında kendisine saat 00.00’dan sonra müzik yasağı hakkında yeniden değerlendirmenin olup olmayacağı hakkında soru yöneltilmesi üzerine “Biz bütün kısıtlamaları kaldırmak istiyoruz. Bu yasak da kalkacak.” ifadelerini kullandı. Böylelikle şimdilik müzik yasağı hakkında sevindirici bir açıklama gelmiş oldu.

Bu açıklamalarının yanı sıra Fahrettin Koca, aşılamadaki sonraki hedeflerden de bahsetti. Koca, “Bayrama kadar bir doz oranını nüfusun %70’i olmasını hedefliyoruz. İkinci doz 15 milyonu geçmiş, bir doz aşı olanların sayısı 34 milyona ulaşmış durumda.” ifadelerine yer verdi. Koca, bugün yaptığı paylaşımda çift doz aşı yapanların sayısının bugün öğle saatlerinde 15 milyona ulaştığını açıkladı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.