Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Sağlık Bakanı, Geçtiğimiz Hafta Vaka Oranı En Çok Artan ve Azalan İlleri Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sağlık Bakanı, Geçtiğimiz Hafta Vaka Oranı En Çok Artan ve Azalan İlleri Açıkladı

Sağlık Bakanı, Geçtiğimiz Hafta Vaka Oranı En Çok Artan ve Azalan İlleri Açıkladı

13-19 Mart tarihleri arası “İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı” haritasının paylaşılması ve 81 ilden oluşan Türkiye’de düşük risk seviyesinde yalnızca 1 ilin kalmasıyla birlikte vatandaşları koronavirüs tedbirlerine uymaya davet eden çağrıların sayısı da iyiden iyiye artmış durumda.

Salgının ilk gününden bu yana vatandaşları “temizlik, maske, mesafe” olarak özetlenen koronavirüs tedbirlerine uymaya davet eden Sağlık Bakan Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği yeni paylaşım ile son bir haftada vaka görülme oranı en fazla artan ve azalan illeri açıkladı.

Sağlık Bakanı: Riski ortadan kaldıracak olan tedbirdir

vaka oranı en çok artan iller

Bakan Koca’nın açıklamalarına göre Kastamonu, Çankırı, Yalova, İstanbul ve Erzincan; 13-19 Mart tarihleri arasında 100.000 nüfusta vaka görülme oranı en çok artan iller oldu. Sinop, Gümüşhane, Mersin, Kırıkkale ve Burdur ise yine 100.000 nüfusta vaka görülme oranı en çok  azalan iller olarak kayıtlara geçti. 

vaka oranı en çok azalan iller

Bakan Koca, söz konusu paylaşımını “Riski ortadan kaldıracak olan tedbirdir” ifadeleriyle sonlandırdı. Bu arada vaka sayılarında patlama yaşanmasına rağmen hastanelerde yoğunluk oluşmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs risk haritasındaki kriterleri değiştirmeyi planladığı yönünde bazı iddialar bulunduğunu da aktaralım.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.