Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Sağlık Bakanı Koca, Artık Her Yaştan SGK’lı Çalışanın Aşı Olabileceğini Duyurdu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sağlık Bakanı Koca, Artık Her Yaştan SGK’lı Çalışanın Aşı Olabileceğini Duyurdu

Sağlık Bakanı Koca, Artık Her Yaştan SGK’lı Çalışanın Aşı Olabileceğini Duyurdu

Bildiğiniz üzere son günlerde Türkiye’deki aşılama çalışmaları hız kazandı. Risk altındaki birçok meslek grubu aşılama sürecine dahil edilirken, genel aşılamadaki yaş sınırı 40’a çekildi. Derken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, süreci daha da hızlandıracak bir duyuru gerçekleştirdi.

Bugün ülkemizde gün içinde en fazla aşı uygulama rekoru kırılmıştı. Bir süre sonra Bakan Koca’dan bu sayıyı katlama ihtimali tanıyan bir düzenleme getirildiği üzerine açıklama geldi. Koca, yarından itibaren tüm SGK kayıtlı çalışanların aşı olabileceğini duyurdu.

Artık tüm SGK’lılar aşı olabilecek

fahrettin koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, müjdeli haberi Twitter üzerinden verdi. Paylaştığı gönderide “İşçi ve memurların tamamı için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar… Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun!” ifadelerini kullandı. Böylece bazı mesleklere sahip ya da belirli bir yaş üstündeki vatandaşlara uygulanan aşılar, çok daha geniş bir boyut kazanmış oldu. Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı bulunan tüm çalışanlar, artık yaşları farketmeksizin aşı başvurusu yapma hakkına sahip.

SGK kaydı nasıl sorgulanır?

e-devlet

Yeni düzenlemede belirtilen şartlarla aşı randevusu almak isterseniz, SGK’da kaydı olan bir çalışan olmanız gerekiyor. Kayıt durumunuzu sorgulamak ise oldukça basit. E-Devlet’te bulunan ‘4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti’ sayfasına giderek kaydınızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Sorgulama sayfasına gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.