Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Samsung, AMD Radeon GPU ile iPhone 12 Pro Max’in Grafik Performansına Fark Attı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Samsung, AMD Radeon GPU ile iPhone 12 Pro Max'in Grafik Performansına Fark Attı

Samsung, AMD Radeon GPU ile iPhone 12 Pro Max'in Grafik Performansına Fark Attı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu yılın başlarında yapmış olduğu açıklama ile amiral gemisi Exynos işlemciler için AMD ile iş birliği içinde olduklarını ve grafik konusunda Radeon GPU‘lara güvendiklerini açıklamıştı. Bu durum, Samsung işlemcilerin grafik performanslarıyla ilgili beklentileri fazlasıyla artırmıştı ki gelen ilk grafik testi sonuçları, beklentilerin karşılanacağını gösteriyor.

Daha önce pek çok isabetli sızıntı gerçekleştirmiş olan Ice Universe adlı Twitter hesabının paylaştığı bilgilere göre Cortex-A77 CPU ile eşleştirilen bir AMD Radeon GPU, 3DMark grafik testinde 50 fps kare hızında 8.134 puan alıyor. Bu sonucun ne kadar etkileyici olduğunu daha iyi açıklamak için Apple’ın mevcut en güçlü akıllı telefonu iPhone 12 Pro Max’in 40 fps kare hızında 7.442 puan alıyor.

exynos amd test

Buradaki bir başka önemli nokta, Radeon GPU’nun muhtemelen Exynos 2200 işlemcide kendine yer bulacak olması ve Exynos 2200’ün Cortex-A77’den çok güçlü çekirdekler olan Cortex-X2 ve Cortex-A710 CPU çekirdekleriyle eşlenecek olması. Dolayısı ile ilk olarak Galaxy S22‘de görmemiz muhtemel Exynos 2200, söz konusu sonuçlardan da daha yüksek performans sağlayabilir.

AMD Radeon GPU, Exynos işlemcileri grafik konusunda yeni bir seviyeye taşıyacak olsa da Apple’ın MacBook, iMac ve iPad Pro’da kullandığı ARM tabanlı M1 işlemcinin yanına bile yaklaşamayacağını söyleyelim. Zira Apple M1 işlemci, söz konusu 3DMark Wild Life testinde 17.000 gibi ulaşılması zor bir puan almayı başarıyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.