Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Samsung, Döndürülebilir Kameralara Yeni Bir Nefes Getiren Teknolojinin Patentini Aldı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

Samsung, Döndürülebilir Kameralara Yeni Bir Nefes Getiren Teknolojinin Patentini Aldı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarında liderliği elinde tutuyor desek hatalı sayılmayız. Başka birçok şirketin de bu alana yatırımlar yaptığını görüyor olsak da Samsung, üçüncü nesil Fold ve Flip modellerini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Bu da teknoloji devini diğerleri karşısında birkaç adım öne geçiriyor.

Fakat Samsung, bu alana yaptığı yatırımları sadece yeni modelleri piyasaya çıkarmakla sınırlamıyor, ötesine geçip bu pazarda kendine artı puan sağlayacak olan yeni teknolojilerin de peşinde koşuyor. Şimdiyse o teknolojilerden biri gün yüzüne çıkmış durumda. İşte Samsung’un özellikle fotoğraf çekmeyi seven kullanıcılarını sevindirecek patenti:

Telefonun durumuna göre ayarlanabilen kamera modülü

Telefonun durumuna göre ayarlanabilen kamera modülü

Bu kamera bir sap yardımıyla 180 dereceye kadar dönebiliyor. Bu da telefonun durumuna göre hem ön hem arka kamera olarak kullanılabilmesini sağlıyor. Ayrıca kameranın, cihaz açıldığında içe doğru, cihaz katlanmış haldeyken ise dışa doğru otomatik olarak konumlandığı bilgiler arasında.

Samsung'un yeni kamera patenti

Görsellere bakıldığında, modülün dikey veya yatay olarak yerleştirilebildiği görülüyor. Az önce bahsettiğimiz otomatik kamera hareketinin yanında kullanıcılar da kamera uygulamasından kamera pozisyonunu kendilerine göre ayarlayabilecek gibi görünüyor. Bu da kullanıcıların, cihazın pozisyonu sebebiyle oluşan kamera açıları problemlerinden kurtulmasını sağlayabilir.

Fakat fark edebileceğimiz üzere bu kadar mekanizmanın varlığı, normalden daha dikkatli olmamızı gerektirecektir. Kamera üzerindeki hareket sensörleri gibi yapılar şu an için kulağa oldukça kırılgan ve savunmasız geliyor. Bakalım Samsung, sağlamlık gibi engelleri aşıp kullanıcılarına daha gelişmiş bir kamera deneyimini sunabilecek mi. Patent hakkındaki fikirlerinizi yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.