Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Samsung, Galaxy Z Fold 2’nin Menteşesindeki ‘Mühendislik Sırlarını’ Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Samsung, Galaxy Z Fold 2'nin Menteşesindeki 'Mühendislik Sırlarını' Açıkladı

Samsung, Galaxy Z Fold 2'nin Menteşesindeki 'Mühendislik Sırlarını' Açıkladı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy Fold modeli ile klasik akıllı telefon tasarımlarına yenilikçi bir ‘tarz’ sunmuş olsa da cihazdaki tasarım kusurları, Samsung Galaxy Fold’u hayran olunan bir cihazdan ziyade eleştirilen bir cihaz haline getirmişti. Galaxy Z Flip ve onu takip eden Galaxy Z Fold 2 ise beklenen katlanabilir akıllı telefon tasarımını sunmayı başarmıştı.

Samsung mühendisleri, Galaxy Z Fold 2’nin gizli menteşelerini oluştururken karşılaştıkları zorlukları açıklayarak cihazın basit bir ‘katlama’ hareketinden neden fazlasını yaptığını ortaya koymuş oldular. 

z fold 2 menteşe

Samsung’un açıklamasına göre Galaxy Z Fold 2, özel menteşe tasarımı ile cihazın 180 dereceye kadar açılabilmesini ve yanlışlıkla kapanmasını önlüyor. Samsung Electronics Gelişmiş Mekanik Ar-Ge Grubu’ndan SeungHyun Hwan, tasarım geliştirmeleriyle ilgili olarak, “İlk olarak Galaxy Z Flip’te kullanılan Gizli Menteşe, sunduğu Esnek Mod’u ve stabil katlama deneyimiyle kullanıcılardan olumlu geri bildirim aldı. Yeni ürünümüzde bu güçlü yanları muhafaza etmek istedik” şeklinde konuşuyor.

Galaxy Z Fold 2’deki gizli menteşenin küçük bir parça gibi görünüyor olsa da 60’tan fazla parçaya sahip kompleks bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Hwan, “İncelikli bir çözüm üretmemiz gerekiyordu. Tasarım ekibiyle onlarca alternatifi inceledikten sonra menteşenin yerleşeceği bölümü en uygun seviyeye indirmeyi başardık ve bu şekilde nihai tasarımı ortaya çıkardık” ifadelerini kullandı.

Galaxy Z Fold 2

Samsung’a göre katlanabilir bir akıllı telefon üretmenin en büyük zorluklarından biri de menteşe boşluklarından içeri kir ve toz girmesi. Samsung Electronics Gelişmiş Mekanik Ar-Ge Grubu’ndan Hee-Cheul Moon, telefonun iç bileşenlerine ciddi hasar verme potansiyeline sahip olan bu sorunu karşı geliştirdikleri Gizli Menteşe için Süpürme mekanizmasını şu şekilde açıklıyor:

“Cihazın ön kısmı ve menteşe yuvası arasında bulunması gereken boşluğu kapatabilecek bir teknoloji geliştirmemiz gerekiyordu. Geliştirdiğimiz çözüm hareket halindeyken dahi boşluğu esnek yapısıyla kapatabilen Süpürme teknolojisi oldu.”

Galaxy Z Fold 2 katlı

Galaxy Z Fold 2’nin tam anlamıyla kullanıma hazır bir cihaz olması için Süpürme teknolojisinin üç önemli şartı karşılaması gerektiğini söyleyen Moon, mekanizmanın sağlam, esnek ve hafif olması gerektiğini belirtiyor. Bu konuda 98 farklı fikri değerlendirdiklerini söyleyen Moon, açıklamalarını şu şekilde sonlandırıyor:

“Elektrikli süpürgelerin fırçaları, liflerden yapılmış elastik bir gövdeye sahiptir. Cihazımızda kullanılabilecek kısalıkta olduğunu fark ettik. 1 mm’den daha kısa lifleri işleyerek cihaz ömrüne uygun esnek parçalar haline getirdik.”

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.