Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Samsung’un Özel Bir İşlemci Ekibi Kurduğu Söyleniyor: Gözü Apple ve AMD Mühendislerinde

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

Samsung'un Özel Bir İşlemci Ekibi Kurduğu Söyleniyor: Gözü Apple ve AMD Mühendislerinde

Samsung, Mongoose işlemcilerin performansından memnun olmadığı için 2019 yılı içerisinde şirket bünyesinde bulunan CPU departmanını kapatmıştı. Ancak aradan geçen iki yılın ardından bu konuda önemli değişiklikler yaşanmış gibi görünüyor. 

Ortaya çıkan bazı söylentilere göre Samsung, ARM Cortex-X serisinin performansından memnun değil ve sektördeki yarışta ona güç kazandıracak daha hızlı işlemciler arıyor. Bunun için de yeniden şirket içinde bir ekip kurmaya hazırlanıyor. Ekibine dahil edeceği mühendisler için arayışa geçen Samsung, yine söylentilere göre Apple’dan ve AMD’den mühendisleri ekibe katmaya çalışıyor.

Eski Apple mühendisleri sektörde büyük ilgi görüyor:

Apple M1

Samsung’un özellikle Apple işlemcilerinin geliştirilmesinde rol oynayan bir mühendis ile yakından ilgilendiği söyleniyor. Benzer bir hamleyi geçtiğimiz aylarda Qualcomm yapmış ve Apple’ın A serisi işlemcilerinin geliştirilmesinde kilit rol oynayan bir mühendis olan Gerald Williams III tarafından kurulan yeni nesil yarı iletken girişimi NUVIA’yı satın almıştı. Qualcomm, henüz iki yaşındaki bu şirketi satın almak için 1,4 milyar dolar ödedi. 

Şimdi de Samsung’un gözünü Apple mühendislerine dikmiş olması, Apple mühendislerinin deneyimlerinin şirketler için sektörel bazda ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Samsung’un yeni CPU ekibini ne zaman hayata geçireceği ve yeni işlemcisini ne zaman geliştireceği henüz bilinmiyor. Görüşülen Apple mühendisinin kendi ekibini kurmak ve ekip üzerinde tam yetki kriterleri sunduğu söyleniyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.