Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Sanal Gerçeklik Gözlüklerinin En Sevilen Oyunlarından Biri Olan Beat Saber’a Alternatif 7 Oyun

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sanal Gerçeklik Gözlüklerinin En Sevilen Oyunlarından Biri Olan Beat Saber'a Alternatif 7 Oyun

Sanal Gerçeklik Gözlüklerinin En Sevilen Oyunlarından Biri Olan Beat Saber'a Alternatif 7 Oyun

Beat Saber, ışın kılıçlarıyla üzerinize gelen ritim bloklarını düzgün şekilde kesip biçtiğiniz bir oyun. Anlatması kadar oynaması da bir o kadar zor olan Beat Saber ise oyundan ziyâde bir kardiyo antrenmanı olarak da düşünülebilir. Zira Beat Saber üzerinize ritim bloklarını yollarken birçok danstan ve antrenmandan ödünç aldığı belirli kombinasyonları izliyor.

Bu nedenle aslında Beat Saber oynarken hem bir yandan stres atıyor hem de saatler boyunca hemen hemen tüm vücudumuzu hareket ettirip sağlam bir kardiyo çalışması yapmış oluyoruz. Listeye dâhil ettiğimiz oyunların bir çoğu da Beat Saber gibi müzik ve kardiyoyu bir araya getirip keyifli ve tatmin edici bir ritim şöleni sunuyor. Hazırsanız Beat Saber benzeri VR oyunlarını sıraladığımız listemize yakından bir bakış atalım.

Sevilen VR Oyunu Beat Saber Alternatifleri:

Audioshield Pistol Whip BOXVR Synth Riders AUDICA: Rhythm Shooter Audio Trip Moon Rider

Kılıç yerine kalkan kullandığımız Audioshield

Platform: PC, Oculus Quest Tür: VR, Müzik, Ritim Çıkış tarihi: 2016 Geliştirici: Dylan Fitterer

Tıpkı Beat Saber gibi bizi aksiyonun ortasına bırakan Audioshield, ışın kılıçları yerine elimize kırmızı ve mavi olmak üzere iki kalkan veriyor. Bu kalkan ile üzerimize doğru gelen müzik dalgalarını bloklamaya çalışıyoruz. Tabi bu sırada renk ayrımına dikkat etmek, engellerden kaçmak ve bloklama süresini doğru şekilde ayarlamak gerekiyor. Çoğunlukla kol ve omuz bölgesini çalıştıran Audioshield, kendi içerisinde bulunan şarkılara ek olarak bilgisayarınızdan da MP3 çalmanıza olanak sağlıyor.

Ritimle birlikte takır takır ateş ettiğimiz Pistol Whip

Platform: PC, PlayStation 4, Oculus Quest Tür: FPS, VR, Müzik Çıkış tarihi: 2019 Geliştirici: Cloudhead Games

Cloudhead Games’in büyük ihtimalle silah ile müziğin bir araya getirildiği “Gun Sync” videolarından esinlenerek geliştirdiği Pistol Whip, tam olarak bu videoların yaptığı şeyi yapıyor. Oldukça fazla göz ve el koordinasyonu gerektiren Pistol Whip, elimize silah vererek bizi aksiyonun ortasında bırakıyor. Elimizdeki silahlar ile ilerlerken karşımıza çıkan düşmanları ise arkada çalan müzikle eş zamanlı şekilde vurmaya çalışıyoruz; aynı zamanda da düşman kurşunlardan ve engellerden de sıyrılmamız gerekiyor. Tüm bunların birleşiminde ise ortaya oldukça tatmin edici bir vuruş hissi ve ritim çıkıyor.

Hem oyun oynayıp hem Gölge Boksu yapmak: BOXVR

Platform: PC, PlayStation 4, Oculus Quest Tür: Spor, VR, Ritim Çıkış tarihi: 2019 Geliştirici: FitXR

Temel oynanış ve mantık olarak Beat Saber’a bir hâyli benzeyen BOXVR, konsept olarak spora daha çok odaklanıyor. El setlerini kılıç yerine yumruklarımız olarak kullandığımız bu oyunda seçtiğimiz moda göre ritimle birlikte gölge boksu yapıyoruz. Aynı zamanda bir spor uygulaması olan BOXVR, seçtiğimiz moda göre yaktığımız kaloriyi ve antrenman bilgilerini de ekranda gösteriyor. Alışması doğal olarak biraz zaman alan BOXVR, kardiyo ile oyunu başarılı şekilde bir araya getiren oyunların başında geliyor.

Müzik dalgaları ile dans etmek: Synth Riders

Platform: PC, Oculus Quest Tür: VR, Ritim, Müzik Çıkış tarihi: 2018 Geliştirici: Kluge Interactive

Beat Saber ile kafa kafaya yarışabilecek en iyi VR ritim oyunlarından biri olan Synth Riders, işin içine daha fazla hareket ve özgürlük katarak oldukça hızlı bir oynanışa sahip oluyor. Temel olarak 30’ün üzerinde ana bölüme sahip olan Synth Riders, üzerinize yağdırdığı ritim toplarını belirli dans/antrenman koreografilerine ve doğal olarak çalan şarkının ritmine göre oluşturuyor. Synth Riders hızlı temposu ve güzel düşünülmüş koreografik bölümleri ile Beat Saber’ı aratmıyor.

Silahlı Beat Saber: AUDICA: Rhythm Shooter

Platform: PC, PlayStation 4, Oculus Quest Tür: Ritim, Müzik, VR Çıkış tarihi: 2019 Geliştirici: Harmonix Music Systems

Rock Band isimli ülkemizde tüm ekipmanlarını satın almanın bir servet tutacağı VR oyununu geliştiren Harmonix, bir de bununla yetinmeyip silahlı Beat Saber olarak nitelendirebileceğimiz Audica: Rhythm Shooter’ı yapıyor. Beat Saber’a oynanış olarak bir hâyli benzeyen Audica’da üzerimize hücum eden notaları, kılıç yerine silahlar ile patlatıyoruz. Sadece ateş etmenin yanı sıra silahın kabzasıyla notaları süpürme veya tetiğe basılı tutma gibi çeşitli aksiyonlara sahip olan Audica, bir nevi kendi Gun Sync videolarınızı çekebileceğiniz bir oyun.

Tron stili bir Zumba deneyimi: Audio Trip

Platform: PC, Oculus Quest Tür: Spor, Ritim, Müzik Çıkış tarihi: 2019 Geliştirici: Kinemotik Studios

Henüz erken erişim aşamasında olmasına rağmen oldukça olumlu geri dönüşler alan Audio Trip, bölüm koreografilerini son dönemlerde popülerleşen Zumba dans stilinden alıyor. Oynanış olarak ise Beat Saber’a ve listedeki diğer oyunlara benzeyen Audio Trip, diğer oyunlara göre daha çok hareket imkânı tanıyor. Neredeyse tüm vücudunuzu durmadan hareket hâlinde tutmanız gereken bu oyunun oldukça yüksek kondisyon gerektirdiğini de belirtmekte fayda var.

Tarayıcı tabanlı ücretsiz Beat Saber: Moon Rider

moon rider vr

Platform: PC Tür: Müzik, Ritim, VR Çıkış tarihi: 2019 Geliştirici: Diego Marcos

Diego Marcos isimli bağımsız geliştiricinin elinden çıkan Moon Rider, aslında VR uyumlu bir web sitesi olarak da nitelendirilebilir. Oculus veya SteamVR uygulaması ile çalışan Moon Rider’ı kullanmak ise çok basit. Tek yapmanız gereken VR setinizi bilgisayara bağladıktan sonra moonrider.xyz sitesine girmek ve sağ altta bulunan Enter VR ikonuna tıklamak. Bu oyun türünün sevilen birçok popüler şarkısına ev sahipliği yapan Moon Rider, bulabileceğiniz en iyi ücretsiz Beat Saber alternatifi VR ritim oyunu.

Beat Saber alternatifi en iyi VR oyunları listemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Beat Saber, oynanış bakımından gerçekten geride bırakılması zor bir oyun. Yine de listeye sığdırabildiğimiz birkaç alternatif, Beat Saber deneyimini farklı şekilde tatmanıza ve oldukça fazla eğlenmenize yardımcı olabiliyor. Sizler de yorumlar kısmından sevdiğiniz Beat Saber benzeri VR oyunları bizlerle paylaşmayı unutmayın.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.