Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Sessiz Sedasız Paylaşılıp Silinen Minecraft Sürümü, 10 Yıl Aradan Sonra Ortaya Çıktı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sessiz Sedasız Paylaşılıp Silinen Minecraft Sürümü, 10 Yıl Aradan Sonra Ortaya Çıktı

Sessiz Sedasız Paylaşılıp Silinen Minecraft Sürümü, 10 Yıl Aradan Sonra Ortaya Çıktı

Mojang Studios yapımı Minecraft’ın devasa bir hayran kitlesi bulunuyor. Sandbox türünde bir oyun deneyimi sunan Minecraft, ilk olarak 2009 yılında karşımıza çıkmıştı. O günden bugüne sürekli güncellemeler almış olan oyun, hayranları tarafından öyle çok sevildi ki hayranlar oyun deneyimiyle yetinmeyip oyunun farklı sürümlerini biriktirmeye başladı.

Fakat bu sürümleri ellerinde tutan hayranların ulaşamadığı bir sürüm vardı. Öyle ki bu Minecraft sürümü çok kısa süreliğine indirilmeye açıktı. Sonrasında hemen kaldırıldı ve çabucak yerine yeni sürüm konuldu. Peki neden? Gelin bu sürümde ne bulunduğuna ve bu sürümün 10 yıl sonra nasıl ortaya çıktığına bakalım.

Bilgilere göre bu sürüm sadece 3 saat 25 dakikalığına indirmeye açıktı

Minecraft 1.1.1

Mİnecraft’ın 2009 yılında orijinal haliyle karşımıza çıktığını biliyoruz. Sürekli güncellemeler alan oyun, 2010 yılında Alpha sürecine girmiş ve normalden daha sık güncelleme almaya başlamıştı. Çok sık geldiklerinden bazen bildirilmeyen bu güncellemeler genel olarak cuma günleri paylaşılıyordu.

18 Eylül 2020 tarihine gelindiğinde haberimizin de konusu olan 1.1.1 güncellemesi sessizce paylaşıldı. Olta gibi yenilikler getiren bu güncelleme, oyunun gri ekran vermesine sebep olan bir hataya sahipti. Bu sebeple Mojang, hızlıca sorunu düzeltti ve bu versiyonu kaldırıp yeni versiyonu paylaştı. Mojang bu konuda o kadar hızlıydı ki 1.1.1 güncellemesi, paylaşılmasını takip eden 3 saat 25 dakikanın ardından değiştirildi.

Mİnecraft 1.1.2

Sonrasında bu modu arayan birisi, @Lunasorcery adlı Twitter kullanıcısının yapmış olduğu paylaşımı gördü. 18 Eylül 2010 tarihinde yapılan bu paylaşımda Minecraft’ın yeni versiyonunun yayınlandığını söylüyordu. Bu da 1.1.1 sürümünü elinde tutuyor olma ihtimalini akıllara getirdi. Kendisine ulaşan kişiye bir süre sonra dönüş sağlayan Luna, kullanmış olduğu eski harici diski iyice tarayınca sürümün hala elinde olduğunu gördü.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.