Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Şimdi Tesla Düşünsün: Honda, Tam Elektrikli SUV Modelini Çıkış Tarihiyle Birlikte Duyurdu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Şimdi Tesla Düşünsün: Honda, Tam Elektrikli SUV Modelini Çıkış Tarihiyle Birlikte Duyurdu

Şimdi Tesla Düşünsün: Honda, Tam Elektrikli SUV Modelini Çıkış Tarihiyle Birlikte Duyurdu

Elektrikli otomobiller yolları işgal etmeye devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda da durum çok farklı olmayacak. Her geçen gün yeni bir elektrikli otomobil modeli duyurulduğunu görüyoruz ve son duyuru, Japon otomotiv devi Honda‘dan geldi. Türkiye’de de fazlasıyla popüler bir otomobil markası olan Honda, önümüzdeki yıllarda piyasaya süreceği tam elektrikli SUV modelini duyurdu.

Honda’nın 2024 takvim yılı itibarıyla satışa sunacağı tam elektrikli SUV modeli, ‘Prologue‘ adıyla karşımızda olacak. Önümüzdeki dönemde 2024 Honda Prologue adıyla sık sık karşımıza çıkacak olan otomobil, Honda-General Motors ortaklığının ilk meyvesi niteliğini taşıyacak ve daha önce GMC Hummer EV ve Cadillac Lyriq’te kullanılan Ultium güç aktarma sistemini kullanacak.

honda prologue

Honda henüz ‘Prologue’ markası altında nasıl bir otomobil ile karşımıza çıkacağını açıklamadı ancak tahminler, aracın kompakt ve da orta boy bir SUV olacağı yönünde. Honda başkan yardımcısı Dave Gardner, Prologue ile GM EV arasındaki en büyük farkın aracın gövde ve iç mekan tasarımında olacağını söyledi.

Honda, ‘Prologue’ adının markanın gelecekte piyasaya süreceği elektrikli araç portföyünün öncüsü olduğunu belirtmek için seçildiğini ifade ediyor. Ayrıca Honda’nın lüks otomobil markası olan Acura da aynı platform üzerine bir otomobil piyasaya sürecek ancak söz konusu aracın adı henüz açıklanmış değil.

Honda tarafından yapılan açıklamalara göre Japon markanın elektrikli otomobil satışları ile ilgili gelecek planları, 2030 yılına kadar sıfır araç satışlarının yüzde 40’nın, 2035 yılına kadar yüzde 80’inin, 2040 yılına kadar ise yüzde 100’ünün elektrikli otomobil olmasını sağlamak. Tahminler, 2024 Honda Prologue’un Nissan Ariya , Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 gibi modeller ile rekabet edeceği yönünde.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.