Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

SON DAKİKA: 2021 YKS Sonuçları Açıklandı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

SON DAKİKA: 2021 YKS Sonuçları Açıklandı

SON DAKİKA: 2021 YKS Sonuçları Açıklandı

Bu sabah, üniversiteye giriş hayali kuran milyonlarca öğrenci için çok önemli bir gelişme yaşandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçlarını resmen açıkladı. 4 Ağustos‘ta açıklanacağı duyurulan sınav sonuçları, böylelikle daha erkenden açıklanmış oldu.

YKS-2021 sonuçları, ÖSYM’nin Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edildi. Öğrenciler, sisteme T.C. Kimlik No’ları ve ÖSYM şifreleri ile giriş yaparak, sonuçlarını görme imkanı yakalamış durumdalar. Peki YKS sonuçları nasıl sorgulanır? Dilerseniz hemen, neler yapmanız gerektiğini adım adım anlatalım.

YKS 2021 sonuç sorgulama

YKS 2021

sonuc.osym.gov.tr‘ye girin. “2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) Sonuçları” yazan yere tıklayın. T.C. Kimlik No ile ÖSYM şifrenizi girin. Sonucunuz karşınıza çıkacaktır.

Eğer ÖSYM için oluşturduğunuz şifrenizi bilmiyorsanız, sorgulama ekranının en alt kısmında yer alan ve şifrenizi unutmanız durumunda neler yapmanız gerektiğini anlatan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Vakit kaybetmek istemiyorsanız, ÖSYM’nin sistemine e-Devlet şifreniz ile de giriş yapabilirsiniz. Dilerseniz şimdi de bunun nasıl olacağına bakalım.

ais.osym.gov.tr adresine ulaşın.  e-Devlet ile giriş yap butonuna tıklayın. T.C. Kimlik No ile e-Devlet şifrenizi girin. Yönlendirildiğiniz sayfadaki “Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) Sonucunu Görüntülemek İçin Tıklayın.” butonuna tıklayın. Eğer hiçbir şey olmaz ise tarayıcınızın açılabilir pencereler gösterebilmesine izin verin. Sonucunuzu görüntüleyin.

2021-YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM

Üniversite hayali içinde olan öğrenciler, 2021-YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birinci aşamayı tamamlamış oldular. Şimdi önlerinde, çok daha önemli bir aşama var. Öyle ki öğrenciler, 26-27 Haziran’da girdikleri ve bugün itibarıyla da sonuçlarını görme imkanı yakaladıkları sınavla ilgili tercih yapacaklar. ÖSYM daha sonra, öğrencilerin yaptıkları tercihlere göre üniversitelere alım yapacak. Peki bu süreç nasıl işleyecek?

2021-YKS tercihleri, 6-14 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak. Öğrenciler, aldıkları puanlara göre girmek istedikleri üniversiteleri, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sisteme girecekler. ais.osym.gov.tr adresinden ilgili sisteme ulaşan ve tercih listelerini yükleyen öğrenciler, yerleştirme sonuçları açıklanana kadar bekleyecekler.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.