Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

SON DAKİKA: Şampiyonlar Ligi Maçları 3 Yıl Boyunca Exxen’de Yayınlanacak

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

SON DAKİKA: Şampiyonlar Ligi Maçları 3 Yıl Boyunca Exxen'de Yayınlanacak

SON DAKİKA: Şampiyonlar Ligi Maçları 3 Yıl Boyunca Exxen'de Yayınlanacak

Sizlerle yaklaşık iki ay önce paylaşmış olduğumuz bir haberde Milliyet’ten Sina Koloğlu’nun Şampiyonlar Ligi’nin Türkiye’deki mevcut yayıncı kuruluşu olan beIN Media hakkında, “İhaleye girdiler kazanamadılar” dediğini aktarmıştık

Koloğlu o dönemlerde yayın hakları için, “Saran adı geçiyor. Onlar, ‘Biz değiliz’ diyorlar. 1-2 güne netleşir” ifadelerini kullanmış olsa da Şampiyonlar Ligi’nin Türkiye’deki yeni yayıncı kuruluşunu öğrenmemiz için 2 ay beklememiz gerekti.

exxen uefa

Saran Group tarafından yapılan açıklamalara göre 2023-2024 sezonu sonuna kadar UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin Türkiye’deki televizyon ve dijital yayın hakları, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu dijital yayın platformu Exxen‘de olacak.

Söz konusu açıklamaların Saran Group’tan gelmiş olması, yayın haklarının UEFA’dan Saran Group tarafından alındığını gösteriyor. Ancak Saran Group; UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’ni kendi spor kanalları olan S Sport üzerinden yayınlamak yerine yayınlar için Exxen ile anlaşmayı tercih etmiş durumda. Buna göre UEFA’nın kulüpler bazındaki en büyük üç organizasyonunun maç yayınları, özetleri ve diğer özel yayınları; önümüzdeki 3 yıl boyunca Exxen’de olacak.

Söz konusu Exxen-Saran Group anlaşması, Türkiye Süper Lig’in Exxen’de yayınlanabileceği iddialarını da güçlendirmiş durumda. Söylentilere göre Saran Group, Süper Lig’in yayın hakları için 300-400 milyon dolar bandında bir teklifle ihaleye girecek. İhaleyi alması halinde ise yayınlar için yine Exxen ile anlaşma ihtimalinin yüksek olacağı konuşuluyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.