Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Sonra GTA 6 Neden Gelmiyor..: 8 Yaşındaki GTA 5, 150 Milyon Satış Barajını Aştı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sonra GTA 6 Neden Gelmiyor..: 8 Yaşındaki GTA 5, 150 Milyon Satış Barajını Aştı

Sonra GTA 6 Neden Gelmiyor..: 8 Yaşındaki GTA 5, 150 Milyon Satış Barajını Aştı

Rockstar’ın oyun dünyasında standartların yeniden belirlenmesini sağlayan oyunlarından biri olan GTA 5, çıktığı günden bugüne aktifliğini korumuş ve güncellemelerle sık sık desteklenmişti. İlk günün canlılığını hala üzerinde tutan oyun, aradan geçen 8 yılın ardından hala en çok oynanan oyunlar listesinde zirveye oynuyor.

Oyunun fizikleri, akılda kalıcı ana karakterleri, görevleri ve daha niceleri kendisini akıllara kazımış olsa da bu başarısının büyük bölümünü, oyunun online kısmına verebiliriz. İlk günün diriliğini üzerinde tutan online modunun da katkılarıyla GTA 5, 150 milyon kopya satmayı başardı. Rockstar’ın geçmişte yaptığı duyurular, oyunun bu sayıyla yetinmeyeceğine işaret ediyor.

Geçtiğimiz 3 ayda 5 milyon kopya sattı:

GTA Online

Çoğunlukla oyunlar çıkışlarını yapar, heyecan yaratır, oynanır ve zaman geçtikçe geride kalmaya mahkûm olur. Fakat GTA 5’in bu konuyu yanlış anladığını söyleyebiliriz. Zira üzerinden geçen onca zamana rağmen oyun hem inanılmaz satışlara ulaşıyor hem de online kısmı gittikçe gelişmeye devam ediyor.

GTA 5’in satış verileri en son 3 ay önce 145 milyon kopya olarak paylaşılmıştı. GTA Online’ın ayrı bir oyun olarak satışa sunulması ve yeni nesil PlayStation ve Xbox konsolları için geliştirilen yeni GTA 5 versiyonu, bu sayıları çok daha yukarılara çekecektir.

GTA Online

GTA 5’in 150 milyon satışa ulaşmasıyla birlikte tüm GTA serisi, 350 milyon kopya satmış oldu. GTA’nın yanında Rockstar’ın bir diğer akıllara kazınan serisi Red Dead Redemption ise seri olarak 60 milyona yakın kopya sattı. Bu satışlarda Red Dead Redemption 2’nin payı, 38 milyon olarak karşımıza çıkıyor.

Son zamanlarda Los Santos Tuners güncellemesini almış olan GTA 5, verilere göre daha büyük sayılara ulaşacak. Oyun hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.