Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Sony Bunu Beğenmedi: Japonya’da Xbox Stokları Dakikalar İçinde Tükeniyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

Sony Bunu Beğenmedi: Japonya'da Xbox Stokları Dakikalar İçinde Tükeniyor

Japonya, söz konusu oyun konsolları olduğunda haliyle iki Japon devin egemenliği altında desek yanlış olmayacaktır. Japon tüketiciler, Sony ve Nintendo gibi iki büyük ve ‘yerli’ marka varken, uzunca yıllardır Xbox’ın adeta yüzüne bile bakmıyordu. Yalnızca Xbox 360 geçmişte bir başarı yakalamıştı ancak bu da Japonya’ya özel yüksek profilli ürün sayesinde olmuştu. Aslında bu kısım çok da şaşırtıcı değil çünkü özellikle Sony için zaten dünyanın büyük çoğunluğunda bu konuda bir liderlik söz konusu. Fakat anlaşılan o ki Japonya’da işler biraz değişmeye başladı.

Xbox’ın Asya bölge başkanı Jeremy Hinton’a göre Xbox Series S ve Series X Japon oyun severler arasında büyük yankı uyandırmış durumda. Öyle ki, tüm satış platformlarında stokların dakikalar içinde tükendiği söyleniyor. Bu durum, geçmişte Japonya’da utanç verici satış rakamlarına ulaşan ve genellikle pastadan neredeyse hiç pay alamayan Xbox için tarihte bir ilk.

Bölge artık ‘Xbox’ın dünya çapında en hızlı büyüyen pazarı’:

Xbox Series S ve Series X

Aslında Japonya ve genel olarak Asya pazarında Xbox’a artan ilgiyi biraz daha genellemek mümkün. Özellikle Microsoft’un son dönemde attığı kritik adımlar ülkemiz de dahil olmak üzere dünya genelinde bir ilgi artışına sebep oldu dersek yanılmış olmayız. Ancak tüm bu değişen pazar dinamiklerinde Japonya’ya ve Asya bölgesine dair en çarpıcı durum ise yine Hinton’a göre bölgenin artık ‘Xbox’ın dünya çapında en hızlı büyüyen pazarı‘ olmuş olması.

Hinton’ın açıkladığı bilgilere göre Japonya’da en çok ilgi gören Xbox modeli ise Series S olmuş durumda. Series S’i Series X izliyor. Bu gelişmenin ve Xbox’ın Asya’daki hızlı büyümesinin daha fazla Japonca içerik ve aynı zamanda bağımsız geliştiriciler ile daha fazla Xbox anlaşması sağlayacağı söyleniyor.

Peki yükselişin Microsoft’un çabalarından başka sebebi olamaz mı?

PS5 vs Xbox Series X

Xbox’ın bu hızlı büyümesinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi Microsoft’un son dönemde atağa geçmiş olması tabii ki etkili ancak bir diğer muhtemel destekleyici durum da Sony’nin PS5 ile dünya genelinde yarattığı üzücü etki olabilir.

Yaşanan tedarik sıkıntısı pek çok kişinin ‘Japonya’da bile’ PS5 alamamasına sebep oldu. Hatta öyle ki birkaç ay önce Tokyo’da PS5 stoklarını yenileyen bir mağazada izdiham yaşanmış ancak bu olay sonrası herkes yine evlerine eli boş dönmüştü.

Ardından geçtiğimiz günlerde Sony’den gelen bir açıklama ile PS5’e ulaşmanın 2022’ye kadar zor olacağı söylenmişti. Ayrıca PS5 artık 7 aydır piyasada olmasına rağmen henüz güçlü bir exclusive oyun da sunmadı. Her ne kadar geçtiğimiz haftalarda ’25’ten fazla PS5 özel oyunu geliyor’ açıklamaları yapılmış olsa da bu oyunların ne zaman geleceğine dair de elimizde hiç bilgi yok. Tüm bunlar, Xbox’ın yükselişine adeta tuz biber oldu diyebiliriz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.