Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Stanford Üniversitesi, Tamamen Güneş Enerjisi Kullanmaya Başlayacak

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Stanford Üniversitesi, Tamamen Güneş Enerjisi Kullanmaya Başlayacak

Stanford Üniversitesi, Tamamen Güneş Enerjisi Kullanmaya Başlayacak

Gezegenimizin kaynaklarının tükenme tehlikesi her yıl artarken yenilenebilir enerjiye olan ilgi de aynı oranda olmasa da artmaya devam ediyor. Bilim yuvası olarak tabir ettiğimiz üniversitelerin de bu duruma uyum sağlaması gerektiği su götürmez bir gerçek ki bu yöndeki ilk adım, ABD’nin Stanford Üniversitesi’nden geldi.

Güneş paneli çiftliklerinden birisi yanarak yok olan Stanford Üniversitesi, bu olumsuz duruma rağmen, 2022 yılı itibarıyla tamamen yenilenebilir enerji kullanır hâle gelecek. Bu enerji kaynağı güneş olacak.

Stanford, hâlihazırda enerjisinin %65’ini güneşten karşılıyor

güneş paneli

2015 yılından beri güneş enerjisiyle elektrik üretme çalışmaları yürütmekte olan üniversite, bu alana ilk adım attığında çatılara kurulan paneller aracılığıyla 5 megawatt’lık enerji üretirken, 2016’da kurdukları Stanford Solar Generating Station #1 adlı güneş enerjisiyle elektrik üretme istasyonları sayesinde üretim gücünü 67 megawatt’a çıkararak üniversitenin enerji ihtiyacının %65’ini karşılayabilir hâle geldi.

Hâlihazırda büyük oranda güneş kaynaklı enerji tüketimi yapan Stanford’ın tüm elektrik ihtiyacını güneşten karşılayabilecek duruma gelmesinin 2022 yılının yaz aylarını bulacağı söyleniyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.