Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Tam Kapanma Sürecinin 19 Mayıs Nedeniyle 1 Hafta Uzayabileceği İddia Edildi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Tam Kapanma Sürecinin 19 Mayıs Nedeniyle 1 Hafta Uzayabileceği İddia Edildi

Tam Kapanma Sürecinin 19 Mayıs Nedeniyle 1 Hafta Uzayabileceği İddia Edildi

Mart ayı itibarıyla başlayan kademeli normalleşme süreci, istenilen sonuçları ortaya çıkarmamış, günlük COVID-19 vaka ve vefat sayılarında rekorlar kırılmasına neden olmuştu. Salgının kontrolden çıkma noktasına gelmesi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kabine toplantısının bir numaralı gündem maddesini oluşturdu ve toplantıdan “tam kapanma” kararı çıktı.

29 Nisan akşamı itibarıyla başlayan tam kapanma sürecinde Türkiye, salgının başından bu yana yürürlüğe koyduğu en sıkı tedbirleri uygulamaya başladı. 17 Mayıs Pazartesi günü sabahı 05:00’te sona erecek tam kapanma süreci ile birlikte vatandaşların özel durumlar dışında evden çıkmaları yasaklanırken; pek çok esnaf geçici olarak kepenk kapattı. Hatta İçişleri Bakanlığı tarafından bugün yayınlanan genelgeyle marketlerde zorunlu ihtiyaçlar dışında ürün satışı dahi yasaklanmış durumda.

tam kapanma

Tam kapanma süreci ile birlikte tedbirlerin daha da sıkılaştırılması, bazı vatandaşların uygulama ile ilgili eleştirilerde bulunmasına neden olmuştu ki yeni bir iddia, tam kapanma sürecinin 1 hafta uzayabileceğini öne sürdü.

Bildiğiniz gibi tam kapanma sürecinin sona ereceği 17 Mayıs tarihinden iki gün sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı‘nı kutlayacağız. İddiaya göre 19 Mayıs’ta kalabalık kutlamaların önüne geçmek amacıyla tam kapanma süreci bir hafta daha uzatılacak. Ancak henüz bu konuda resmi bir açıklama bulunmadığının altını çizelim.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.