Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Tesla’nın Tam Otomatik Sürüş Beta Sistemi Gerçek Hayat Testinde Çuvalladı (Video)

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Tesla'nın Tam Otomatik Sürüş Beta Sistemi Gerçek Hayat Testinde Çuvalladı (Video)

Tesla'nın Tam Otomatik Sürüş Beta Sistemi Gerçek Hayat Testinde Çuvalladı (Video)

Tesla’nın “Tam Otomatik Sürüş” güncellemesinin beta sürümü bazı kullanıcılara sunulmaya başlandı. Sistemi deneyimleme fırsatı bulan kullanıcılardan gelen ilk bildirimler ise Tam Otomatik Sürüş Beta’nın (FSD Beta) tam bir hayal kırıklığı olduğunu ve hatta potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor.

YouTube’da “AI Addict” adlı kullanıcı tarafından yayınlanan 13 dakikalık videoda, FSD Beta 8.2’ye sahip bir Model 3 Oakland yollarında test ediliyor. Videoda Tam Otomatik Sürüş modunda test edilen Model 3; doğru şerit seçememe, beklenmedik manevralar yapma ve park etmiş bir arabanın arkasında bekleme gibi birçok farklı sorun çıkarıyor.

Tesla Model 3 FSD Beta 8.2 test sürüşü:

Tesla’nın “Tam Otomatik Sürüş” ve “Otopilot” sistemleri aslında tamamen otonom değildir; sürekli insan denetimi ve anlık müdahale gerektirirler. Ayrıca sürücülerin bu modlarda ellerini direksiyondan ayırması ve tüm yetkiyi araca bırakması yasal değil. Ancak yine de sürücüler, FSD Beta yazılımının özellikle banliyö yollarında iyi çalıştığını söylüyor.

Bu video ise yazılımın daha kentsel bölgelerde pek de etkili sonuçlar vermediğini açıkça ortaya koyuyor. Yasak olduğu halde kırmızı ışıkta sağa dönmeye çalışmak, yolun ortasında rastgele durmak, park eden bir aracın arkasında durmak, dönüş yaparken sürücü müdahalesi olmasa neredeyse kaldırıma çıkmak… Tüm bunlar, video boyunca FSD Beta 8.2 yazılımında karşılaşılan hatalardan yalnızca birkaçı olarak dikkat çekiyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.