Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

THY, PCR Testi Yaptırmayan ya da Sonucu Pozitif Çıkanların Biletlerine Ne Olacağını Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

THY, PCR Testi Yaptırmayan ya da Sonucu Pozitif Çıkanların Biletlerine Ne Olacağını Açıkladı

THY, PCR Testi Yaptırmayan ya da Sonucu Pozitif Çıkanların Biletlerine Ne Olacağını Açıkladı

Bildiğiniz üzere 6 Eylül itibarıyla eğitim, sinema, tiyatro ve seyahat gibi alanlarda aşı olmayan vatandaşlara karşı PCR testi zorunluluğu getirildi. Bu tür yerlere katılmak ya da şehirlerarası seyahat etmek isteyen yolcular, 48 saat önce yaptırılmış negatif PCR testi bildirmek zorunda.

Türkiye’nin en önemli havayolu şirketlerinden Türk Hava Yolları, bugünden itibaren yürürlüğe girecek yeni zorunluluk için bazı açıklamalarda bulundu. Şirket, COVID-19 tedbirleri kapsamında uçuş şartlarını yerine getiremeyen yolcuların bilet haklarının korunacağını açıkladı.

“Bilet rezervasyonları otomatik olarak açıkta bekletilecek”

pcr testi

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulunan THY, şu ifadeleri kullandı; “Resmi otoritelerce alınan ve 6 Eylül 2021 tarihi ile geçerli olacak karar neticesinde iç hat seferlerine kayıtlı aşı yaptırmamış veya son 180 gün içerisinde koronavirüs hastalığı geçirmemiş olan yolcularımızdan PCR testi istenecektir. PCR testi yaptıramayacak ve 20 Ağustos 2021 tarihi öncesinde biletleme yapmış olan yolcularımız ücretsiz değişiklik hakkından faydalanabilecek. Bilet değişikliği işlemleri Türk Hava Yolları satış ofisleri, biletin satın alındığı acenteler ve Türk Hava Yolları çağrı merkezi tarafından yapılabilecektir.”

THY’nin yapmış olduğu açıklamaya göre bu özellikten sadece 20 Ağustos 2021 öncesinde biletleme yapan insanlar yararlanabilecek. Şirket, aynı zamanda askıya alınan biletlerin 21 Ocak-6 Şubat 2022 arası kullanılmayacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu; “Yolcularımız yeni seyahatlerini orjinal uçuşlarından önce işlem yapma zorunluluğu bulunmadan 31 Mart 2022 tarihine kadar olan seferlerden birine alması halinde (21 Ocak 2022-06 Şubat 2022 arası dönem hariç) rezervasyonları otomatik olarak açıkta bekleyebilecektir.”

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.