Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Ticaret Bakanlığı Açıkladı: 27 Meyve ve Sebzenin Açık Alanda Satışı Yasaklanıyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Ticaret Bakanlığı Açıkladı: 27 Meyve ve Sebzenin Açık Alanda Satışı Yasaklanıyor

Ticaret Bakanlığı Açıkladı: 27 Meyve ve Sebzenin Açık Alanda Satışı Yasaklanıyor

Resmi Gazete’de “Sebze ve Meyvelerin Toptan ve Perakende Ticaretinde Uyulması Gereken Standartlar Hakkında Tebliğ” adında yeni bir tebliğ yayınlayan Ticaret Bakanlığı, sebze ve meyvelerin ambalajlanması, taşınması, depolanması ve perakende satışa sunulması ile ilgili uyulması gereken standartları belirledi. Söz konusu tebliğin yürürlüğe gireceği tarih ise 1 Temmuz 2022 olacak.

Söz konusu tebliğe göre ürünlerin ambalajlanmasında ister tek kullanımlık ister tekrar kullanılabilir ambalajlar tercih edilebilecek. Tekrar kullanılabilir ambalajlar her kullanımda gıda güvenilirliğine uygun olarak dezenfekte edilecek. 

manav

Soğuk zincire tabi olan 27 ürünün (ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, Frenk üzümü, incir, kabak çiçeği, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşkonmaz, mango, mangostan, mantar, yaban mersini, nekdarin, çarkıfelek, ejder meyvesi, soya filizi, şeftali, Trabzon hurması, üzüm, vişne, yeni dünya ve zerdali) açık alanda satışı yasaklanmış durumda

Hem büyük hem de zincir mağazalarda yıl boyunca balkabağı, beyaz lahana, karpuz, kavun, kestane, taze mısır, muz, taze nohut, patates, kuru sarımsak, kuru soğan, tatlı patates, üvez, yer elması, yeşil kabuklu fındık, zencefil ve bademin açık alanda satılması serbest olacak.

Greyfurt, limon, mandalina, nar, portakal, turunç, elma, armut ve ayva gibi hemen her eve giren meyveler, yalnızca ekim-mart döneminde açık alanda satılabilecek. Soğuk zincire tabi ürünler, soğutulduktan sonra paket kullanımına uygun frigorifik araçlarla taşınacak ve büyük mağaza ve zincir mağazalarda kapalı alanların dışında satılamayacak. Söz konusu koşulların ürünlerin dışında kalan ürünler, belirtilen aylarda olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek şekilde gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla kapalı alanların dışında da satılabilecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.