Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

TÜİK, 2020’de Sabit Telefon Hattına Sahip Olanların Sayısını Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

TÜİK, 2020'de Sabit Telefon Hattına Sahip Olanların Sayısını Açıkladı

TÜİK, 2020'de Sabit Telefon Hattına Sahip Olanların Sayısını Açıkladı

Özellikle son yıllarda teknolojinin ve akıllı telefonların hayatımızın her alanında yaygınlaşmasıyla sabit hatlar, tıpkı tüplü televizyonlar gibi unutulmaya yüz tutmuş durumda. Ülkemizde 1994 yılından beri cep telefonları kullanılıyor ve cep telefonlarının yaygınlaşması sabit hat kullanım oranlarını oldukça azaltıyor.

TÜİK’in açıklamasına göre sabit telefon hatları, neredeyse unutulmak üzere. Öyle ki Türkiye’de son 14 yılda sabit hat kullanım oranı %10’un altına düşmüş durumda.

Türkiye’de sabit hatlar unutuluyor

Ev Telefonu

TÜİK yayımladığı ‘Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’ raporuna göre Türkiye’de 2006 yılında sabit hat kullanım oranı %80,2 seviyesindeydi. 2020 yılına geldiğimizdeyse bu oran %9,6’ya gerilemiş durumda. Ülkemizde yakın gelecekte sabit hat kullanımının tamamen ortadan kalkacağı tahmin ediliyor.

Telefon abonelikleri ile ilgili güncel verilerde de aynı durumu görebiliyoruz. 2020 sonu verilerine göre ülkemizde 12,4 milyon sabit hat abonesi mevcut. Mobil telefon aboneliklerinin ise 75,3 milyon adet olduğu açıklanmıştı.

Peki siz hâlâ sabit hat kullanıyor musunuz? Sizce sabit hatlar günümüzde gerekli mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.