Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Türk Yönetmenin Yönettiği ‘Flaşbellek’, New York’ta En İyi Uluslararası Film Ödülü Aldı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Türk Yönetmenin Yönettiği 'Flaşbellek', New York'ta En İyi Uluslararası Film Ödülü Aldı

Türk Yönetmenin Yönettiği 'Flaşbellek', New York'ta En İyi Uluslararası Film Ödülü Aldı

Derviş Zaim yönetmenliğinde çekilen “Flaşbellek” adlı film, ABD’nin New York eyaletinde düzenlenen “New York Indepedent Cinema Awards” adlı festivalde “En İyi Uluslararası Film” ödülüne layık görüldü.

Arizona eyaletindeki 27. Sedona Film Festivalinde’n de En İyi Uluslararası Film Ödülü’yle dönen film, Suriye’den Türkiye’ye uzanan bir yolculuğun yarattığı dönüşüm hikayesini anlatıyor. Filmde, Arap sinema dünyasının ünlü oyuncularından Salah Bakri ve Ali Süleyman rol alırken onlara Husam Chadat ve Sara El Debuch eşlik ediyor.

Film, 2022’de izleyiciyle buluşacak

flaşbellek

Eylül sonunda Taşkent Film Festivali ile festivallerde yer almaya devam edeceği belirtilen film, festival süreçlerini tamamladıktan sonra 2022’de beyaz perdede izleyiciyle buluşacak. 

Derviş Zaim’in web sitesinde yer alan yönetmen görüşünde, “Suriye’deki insanlık dramı, yarım milyonu aşan ölüme rağmen şiddetini koruyarak devam ediyor. Bu proje, ülkede akan kanı durdurmak için kendi hayatını riske atan bir adamı konu ediniyor.” ifadeleri yer alıyor.

Görüntü yönetmenliğini Andreas Sinanos’un, kurgusunu Aylin Zoi Tinel’in üstlendiği; müziğini ise Marios Takoushis’in hazırladığı “Flaşbellek”, 2019 yılında Gaziantep ve Konya’da çekildi.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.