Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Türkiye, Dünyadaki 3. Askeri Fan Üreticisi Oldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Türkiye, Dünyadaki 3. Askeri Fan Üreticisi Oldu

Türkiye, Dünyadaki 3. Askeri Fan Üreticisi Oldu

Türkiye, özellikle askeri alanda büyük bir yerlileştirme çalışmasının içine girmiş durumda ve ASELSAN tarafından geliştirilen yeni nesil askeri fanlar, Türkiye’nin dünyanın 3. askeri fan üreticisi haline gelmesini sağlamış durumda. Askeri fanların en dikkat çeken özelliği, nispeten daha düşük hacimli ve ağırlıklı olmalarına rağmen yüksek kapasiteli soğutma sağlayabilmeleri.

Söz konusu askeri fanların geliştirildiği Anova Ar-Ge Teknolojileri’nin İş Geliştirme Müdürü olan Dinçer Oğuz, sunmuş oldukları askeri fan ürün ailesi üzerinde 4 yıldır çalıştıklarını ve bu fanların önemli bir yerlileştirme kalemi olduğunu ifade ederken, “Askeri fanların dünyada 2 üreticisi var, biz de üçüncüsü olduk. Bunu gururla söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

askeri fan

“Ülkemizdeki bu ihtiyacın iletilmesiyle beraber Ar-Ge faaliyetlerimizi başlattık. Gelinen aşamada ülkemizde en çok kullanılan 14 farklı askeri fan üretiyoruz. Savunma sanayimizin ana kuruluşlarının envanterine ürünlerimiz girdi” diyen Dinçer Oğuz, bu tarz ürünlerin yerlileştirilmesinin önemli bir finansal getirisi olduğunu belirtirken açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Yakın dönemde ülke içindeki pazar payımızın büyümesiyle beraber globalde de ürünlerimizi pazarlamayı hedefliyoruz. Bu anlamda ön çalışmalarımızı da başlatmış bulunmaktayız”

Ürünlerin ‘askeri’ nitelik kazanabilmesi için pek çok standarda uyum sağlaması gerektiğini hatırlatırken; geliştirmiş oldukları askeri fanların zorlu testlerden başarıyla geçtiğini ifade etti. Geliştirmiş oldukları askeri fanların hava platformlarında çoktan kullanılmaya başlandığını ifade eden Oğuz, aynı zamanda kara platformlarının alt sistemlerinde de yer aldığını belirtti.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.