Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Türkiye, Elektrikli Otomobil Satışında Almanya’nın 207 Kat Gerisinde Kaldı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Türkiye, Elektrikli Otomobil Satışında Almanya'nın 207 Kat Gerisinde Kaldı

Türkiye, Elektrikli Otomobil Satışında Almanya'nın 207 Kat Gerisinde Kaldı

Otomotiv Distribütörleri Derneği, 2021 yılının ilk üç ayında Türkiye’de satılan elektrik motorlu otomobil sayısının yalnızca 312’de kaldığını açıkladı. Avrupa’daki diğer ülkeler ise bu rakamdan kat be kat fazlaydı. Bu bağlamda Almanya’da 64 bin 809, İngiltere’de 31 bin 779, Fransa’da 30 bin 491 adet elektrik motorlu araç satışı gerçekleşti. Bu istatistikleri E-Garaj kurucusu Kutay Yamacı ile değerlendiren Sözcü, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Elektrik motorlu otomobiller, bir süre öncesine kadar düşük vergi avantajına sahipti. Ancak hükümetin aldığı bir karar ile bu durum değişti ve elektrik motorlu araçlar, fosil yakıtlı araçlardan da pahalıya gelmeye başladı. İşte bu durum, yalnızca tüketiciyi değil otomobil üreticilerini de etkilemeye başladı. Sözcü’nün araştırmalarına göre otomobil üreticileri, elektrik motorlu araçlarını Türkiye’ye getirmekten vazgeçmiş durumdalar.

“Elektrikli otomobiller, kendilerini amorti edebiliyor”

Elektrikli otomobil

E-Garaj kurucularından Kutay Yamacı, elektrik motorlu otomobillerin maliyetleri yüksek olsa da bu tür araçların kendini amorti edebildiğini belirtiyor. Yüksek fiyatlarına rağmen  vatandaşların bu araçları merak etmeye başladıklarını söyleyen Yamacı, elektrik motorlu araçları ön plana çıkaran şeylerin yakıt maliyeti konusunda oldukça verimli olmaları ile bakım masraflarının yarı yarıya düşük olması olduğunu ifade ediyor. 

Sektör kaynakları tarafından Sözcü’ye yapılan açıklamalara göre Türkiye, elektrik motorlu otomobil konusunda çok karamsar bir noktada değil. Özellikle de Gaziantep, Antalya, İzmir, İstanbul ve Antalya’da elektrik motorlu araçlara gösterilen ilginin yüksek olduğunu vurgulayan kaynaklar, daha çok genç ve orta yaşlı vatandaşların yeni nesil elektrik motorlu otomobilleri tercih etmek istediklerini belirtiyorlar.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.