Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Türksat 5A Uydusu Düzenlenen Bir Etkinlikle Çalıştırıldı: Türksat 5B ve 6A da Yolda

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Türksat 5A Uydusu Düzenlenen Bir Etkinlikle Çalıştırıldı: Türksat 5B ve 6A da Yolda

Türksat 5A Uydusu Düzenlenen Bir Etkinlikle Çalıştırıldı: Türksat 5B ve 6A da Yolda

Ülkemizde bugün önemli bir olay gerçekleşti. Bir süre önce uzaya fırlatılan ve yörüngeye yerleştirilen Türksat 5A uydusu, resmen devreye alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımında gerçekleştirilen bir törende devreye alınan uydu, televizyonlardaki yayın frekanslarının kapsama alanlarını genişletecek.

Türksat 5A’nın devreye alınma etkinliğinde bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B uydusu için de çalışmaların devam ettiğini söyledi. Türksat 5B’nin yıl sonuna doğru uzaya fırlatılmasını planladıklarını belirten Erdoğan, bu uydunun Türkiye için daha kritik önem arz ettiğini çünkü Türksat 5B’nin Türkiye’nin veri iletişim kapasitesini 15 kat artıracağını açıkladı.

Türksat 6A, test aşamasında

Türksat 6A

Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre yerli ve milli imkanlarla tasarlanan Türksat 6A uydusu da test aşamasına gelmiş durumda. Bu uydunun önümüzdeki yıl fırlatılacağını ifade eden Erdoğan, bunun gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin kendi uydusunu üreten 10 ülkeden biri haline geleceğini belirtiyor. 

Etkinlik kapsamında geleceğe yönelik açıklamalarda da bulunan Erdoğan, şu sözleri sarf etti: “Veriye dayalı yenilikçiliği destekleyecek, milli teknoloji üretim kabiliyetini geliştirecek, yapay zekada öne geçirecek strateji çalışmamızı yakında paylaşacağız. Asıl büyük tehditlerin siber uzaydan da geleceğinin bilinciyle, güçlü bir siber savunma mekanizması oluşturacağız.”

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.