Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Twitter Çağa Ayak Uyduruyor: Linç Yiyen Kullanıcılar Bildirim ile Uyarılacak

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Twitter Çağa Ayak Uyduruyor: Linç Yiyen Kullanıcılar Bildirim ile Uyarılacak

Twitter Çağa Ayak Uyduruyor: Linç Yiyen Kullanıcılar Bildirim ile Uyarılacak

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, yerel ve küresel gündemi takip etmenin en eğlenceli ve kolay yollarından biri olmasının yanı sıra linç kültürünün de merkezi haline gelmiş durumda. Zira Twitter kullanıcıları, bir kişi ya da marka hakkında bir şeyler yazmak istediklerinde bunu hiç zorlanmadan bizzat o markayı ya da kişi etiketleyerek yapabiliyorlar.

Görünen o ki Twitter, insanların hiç tanımadıkları kişiler hakkında ‘toksik’ olarak da ifade edilen saldırgan ve rahatsız edici davranışlarda bulunabilmesinin önüne geçmek istiyor. Twitter ‘gizlilik’ tasarımcısı Dominic Camozzi, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşmış olduğu bir tweet serisi ile üzerinde çalıştıkları yeni özellikleri açıkladı.

İstemediğiniz bir tweete etiketlendiğinizde etiketi kaldırabileceksiniz

twitter etiket kaldırma

Camozzi tarafından yapılan açıklamalara göre Twitter, kullanıcıların herhangi bir kişi tarafından atılan bir tweetin öğesi olmasının önüne geçmek için ‘etiketi kaldırma’ özelliği üzerinde çalışıyor. Bildiğiniz gibi Twitter’da herhangi bir kişi ya da marka hakkında istenilen her şey yazılabiliyor, basit bir ‘@’ sembolü ile ilgili kişi paylaşıma etiketlenebiliyor. 

Twitter’ın etiket kaldırma özelliği ise söz konusu paylaşıma etiketlenen kullanıcının tweetteki etiketi kaldırabilmesini sağlıyor. Bu özelliğin bir benzeri Facebook’ta zaten bulunuyor ve şimdi Twitter da kullanıcıların hiç tanımadıkları kişiler tarafından taciz edilmesini engellemeyi amaçlıyor. Ayrıca Camozzi, özelliğin henüz ‘tasarım ve geliştirme‘ aşamasında olduğunu ifade ederken; bu konuda kullanıcıların fikirlerini merak ettiklerini de belirtiyor.

Twitter, linç yemeye başladığınızda bildirim gönderecek

twitter linç bildirimi

Twitter, söz konusu özelliğin bir uzantısı olarak kullanıcıların bir kişiyi tamamen engellemeden ya da sessize almadan paylaşımlarına kendisini etiketlemesini engellemeyi mümkün kılmayı planlıyor. Örneğin X bir kişiyi takip ediyorsunuz, tweetlerini okuyorsunu ancak paylaşımlarına sizi etiketlemesini istemiyorsunuz. Etiket engelleme özelliği ile bu kişiyi tamamen engellemeden yalnızca sizi etiketlemesini engelleyebileceksiniz.

Twitter ayrıca olası bir ‘linç’ ihtimaline karşı tedbir olarak ‘bildirim‘ özelliği üzerinde de çalışıyor. Söz konusu özellik sayesinde kullanıcılar, çok fazla etiketlenmeye başladıklarında bir bildirim alacaklar. Viral bir tweetleri ya da başka bir sebeple linç yemeye başlayan kullanıcılar, hızlı bir şekilde ‘etiketlenme’ ayarlarına ulaşarak kimlerin paylaşımlarına kendisini etiketleyebileceğini belirleyebilir ya da etiketleme ayarını tamamen kapatabilir.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.