Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Twitter’dan COVID-19’la İlgili Yanlış Bilgilerin Yayılmasını Önleyecek Özellik

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Twitter'dan COVID-19'la İlgili Yanlış Bilgilerin Yayılmasını Önleyecek Özellik

Twitter'dan COVID-19'la İlgili Yanlış Bilgilerin Yayılmasını Önleyecek Özellik

Dünyanın en çok kullanılan mikroblog sitesi Twitter, yanlış bilginin yayılmasını engellemek amacıyla yeni bir denetleme mekanizmasını test etmeye başladı. Şimdilik ABD, Avustralya ve Güney Kore’de kullanılabilen bu özellik, platformdaki tüm paylaşımların bazı kategoriler altında yöneticilere bildirilmesini sağlıyor. Birkaç ay sonra Türkiye’ye de gelecek özellik, kullanıcıların yanlış bilgilerle kafasının karışmasını engellemeyi amaçlıyor.

Twitter’ın uygulamaya koyduğu yeni özellik, Beyaz Saray‘dan gelen baskıların bir sonucu olarak karşımıza çıktı. Joe Biden yönetimi, bir süre önce yaptığı açıklamalarda sosyal medya platformlarının aşı karşıtlığına çanak tuttuğunu ve bunun doğal bir sonucu olarak da insanları ölüme sürüklediğini ifade etmişti. Platformlara da adeta rest çeken Biden, aşı karşıtlığı ve pandemi dönemindeki yalan haber yayılımıyla ilgili tedbir alınması gerektiğini söylemişti. Peki Twitter, yeni denetleme mekanizmasıyla aşı karşıtlığını ve yanlış bilgi yayılımını nasıl önleyecek?

Kullanıcılar, platformdaki tüm paylaşımları detaylandırarak bildirebilecek

Twitter

Aslına bakacak olursak Twitter’daki paylaşımları raporlayabileceğiniz bir menü var. Her paylaşımın sağ üst kısmında yer alan açılabilir menü, bir paylaşımı bildirmenizi sağlıyor. Ancak bundan sonra, bu seçenek daha gelişmiş bir şekilde çalışacak. Örneğin COVID-19’la ilgili yapılan sahte bir paylaşımı, bu konunun sağlıkla ilgili olduğunu belirterek raporlayabileceksiniz. Twitter yöneticileri, bu tür bir raporlamayı daha detaylı bir şekilde inceleyecek.

Bu arada, Twitter’ın yeni denetleme mekanizması en çok COVID-19’a yoğunlaşıyor olsa da farklı kategorilerdeki paylaşımlar için de farklı bildirim seçenekleri oluşturuldu. Örneğin siyasi paylaşımlar, özellikle de ülkelerdeki seçim dönemlerinde dikkatle incelenecek. Böylece manipülasyon yapılmasının önüne geçilecek. 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.