Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Üçüncü Doz BioNTech Aşısının Ne Kadar Etkili Olduğu Açıklandı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Üçüncü Doz BioNTech Aşısının Ne Kadar Etkili Olduğu Açıklandı

Üçüncü Doz BioNTech Aşısının Ne Kadar Etkili Olduğu Açıklandı

Pandemi tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken yasakların bir nebze de olsa kalkmasına vesile olan aşılar şu zamanlarda tartışma konusu haline gelmiş durumda. Ülkemizde büyük oranda tercih edilen BioNTech aşısı, bu denli tercih edildiği için tartışmaların da ana odağı oluyor.

BioNTech aşısı, bugün Türkiye’de üçüncü doz olarak alınabiliyor. Peki bu 3. doz uygulamasının etkinlik oranı ne durumda? Yeni yapılan bir araştırmaya göre üçüncü doz, yaşlılarda enfeksiyona karşı yüzde 86 oranında koruma gösterdi.

149 bin kişinin sadece 37’si pozitif çıktı:

BioNTech

Söz konusu araştırma, İsrail’in önde gelen 4 sağlık kuruluşundan birisi olan Maccabi Sağlık Hizmetleri tarafından gerçekleştirildi. İkinci dozun etkisiyle üçüncüyü karşılaştıran Maccabi, üçüncü doz aşısını olan 149.144 kişinin sadece 37’sinin yapılan testlerde pozitif çıktığını paylaştı. 

Bu da oran olarak yüzde 0,02 olarak karşımıza çıkıyor. Bunu ikinci dozunu alanlarla kıyasladığımızda ise ikinci doz aşısını olan 675.630 kişinin 1064’ünün yapılan testlerde pozitif çıktığı görüldü. Burada ise oran yüzde 0,2 olarak karşımıza çıkıyor. İki grubun da aynı karakteristiklere sahip olduğunu belirten Maccabi, bu çalışmanın sonucunda üçüncü doz aşının 65 yaş ve üstünde yüzde 86 daha çok koruma sağladığını ortaya çıkardı.

Çalışma, ocak ayında yapılan ikinci doz aşının 60 yaş ve üzerindeki kişilerde, hastalığa karşı yüzde 55 koruma sağladığını da ortaya çıkardı. Çalışmanın sonucunda ekip lideri Dr. Anat Ekka Zohar, üçüncü doz aşının, salgını kontrol almada büyük rol oynayacağını söyledi.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.