Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Uluslararası Haber Kuruluşunun Muhabirinden Yangın Gözlemi: Topluca Hissedilen Bir Çaresizlik Var

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Uluslararası Haber Kuruluşunun Muhabirinden Yangın Gözlemi: Topluca Hissedilen Bir Çaresizlik Var

Uluslararası Haber Kuruluşunun Muhabirinden Yangın Gözlemi: Topluca Hissedilen Bir Çaresizlik Var

Bilindiği üzere ülkemizde son günlerde yaşanan yangınlar ciddi bir boyuta ulaştı ve devam eden yangınlardan bazıları kontrol altına alınamamakta. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ve başlatılan uluslararası yardım kampanyaları, yaşanan trajediyi tüm dünyaya gösterirken, İngiltere merkezli haber ajansı SkyNews’te görev yapan muhabir Alex Crawford, yangının durumunu görmek için Çökertme’ye geldi.

Alex Crawford, Çökertme’de şahit olduklarını şöyle anlatıyor: “Ege bölgesinde, kurumuş ormanların dakikalar içinde alevlere teslim olduğunu Çökertme sakinleriyle birlikte izledik. İtfaiyeciler bölge sakinlerine kaçmalarını söylerken arkalarında devasa alevler vardı. 81 ilin neredeyse 40’ında çıkan yangınları söndürmek beklenenden çok daha zor bir hâl almış durumda.”

1940’tan bu yana görünlen en büyük yangınlaradan biri:

çökertme yangın

Crawford, yangın söndürme çalışmalarında ekiplerin genel hava durumundan da etkilendiğini nitekim sıcaklıkların haftanın büyük bölümünde 40 derecenin üstünde olduğunu belirtti. SkyNews muhabiri, yangının Türkiye’de en az son on yılda görülmüş olan en büyük yangın olduğunu, hatta konuştuğu bazı korucuların 1940’tan beri böyle bir yangın görmediklerini söylediğini ifade ediyor.

‘Yangını düşük nem ve güçlü rüzgârlar körüklüyor’

çökertme yangın

Muhabir, son zamanlarda görülen düşük nemin ve denizden esen güçlü rüzgarların yangını körüklediğini söylüyor. Bazı bilim insanlarının bunun nedeninin iklim değişikliği olduğuna inandığını belirten Crawford, yeterli sayıda yangın söndürme uçağı bulundurulmadığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ına yönelik eleştiriler olduğunu da ekliyor.

‘Ülkede topluca öfke ve çaresizlik hâkim’

Crawford, Cem Akın adındaki bir gencin, “Çok yorgun ve çaresiz hissediyorum. Hiçbir şey yapamıyoruz, evlerimiz ormanlarımız yanıyor.” dediğini aktarırken ülkede topluca öfke ve çaresizliğin hâkim olduğunu belirtti.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.