Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Ünlü YouTuber’lara Pfizer Aşısını Kötülemesi İçin Para Teklif Edildiği Ortaya Çıktı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Ünlü YouTuber'lara Pfizer Aşısını Kötülemesi İçin Para Teklif Edildiği Ortaya Çıktı

Ünlü YouTuber'lara Pfizer Aşısını Kötülemesi İçin Para Teklif Edildiği Ortaya Çıktı

Aşı konusunda bir hayli hassas olunması ve toplum bağışıklığı için herkesin aşılanması gereken şu dönemde, Rusya ile bağlantısı bulunan bir PR ajansının para karşılığında ünlü Youtuber’lara götürdüğü teklif, akıllara durgunluk verdi. Fazze adı verilen bu ajansın, milyonlarca abonesi bulunan YouTuber’lara Pfizer & BioNTech aşısını kötüleyip, aşının yüzlerce insanın ölümüne yol açtığına dair yanlış bilgi paylaşımı için para teklif ettiği ortaya çıktı.

Söz konusu ajansın YouTuber’lara gönderdeği e-postalar ortaya çıkınca Fazze, web sitesini kapatıp Instagram hesabını kilitledi. LinkedIn hesabından yola çıkarak Rusya ile olan bağlantıları ortaya çıkan şirket, YouTuber’lara böyle bir video çekmesi karşılığında istedikleri kadar para ödeyebileceklerini belirtmiş. 

“Video için devasa bütçeleri var”

biontech

Kendisini influencerları birbirine bağlama platformu olarak nitelendiren Fazze, ilk önce bilim ve teknoloji üzerine videolar çeken bir YouTuber’a ulaşmış, bozuk bir İngilizce ile birlikte Pfizer aşılarının AstraZeneca aşılarından neredeyse 3 kat daha ölümcül olduğunu açıklamasını istemiş. Kendi hazırladığı sahte bir raporun sosyal medya mecralarında paylaşılmasını isteyen şirket, videoda sponsorlu ya da işbirliği tarzında hiçbir ifade geçirmemesini, videonun olabildiğince samimi görünmesini talep etmiş.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.