Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Vodafone Türkiye CEO’sundan Mobilde Ortak Altyapı Açıklaması

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Vodafone Türkiye CEO'sundan Mobilde Ortak Altyapı Açıklaması

Vodafone Türkiye CEO'sundan Mobilde Ortak Altyapı Açıklaması

Vodafone Türkiye’nin CEO’su olarak tanıdığımız Engin Aksoy, Türkiye’deki internetin geleceğine ilişkin açıklamalar yaptı. Açıklamalarında sunduğu problemlere çözümler de ekleyen Aksoy, Vodafone’un her türlü çözüme hazır olduğunu, sadece hizmet yolunun açılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Aksoy, farklı sektörlerin mobil operatör hizmeti vermesine de değindi. 5G konusunda da açıklama yapan Aksoy, bu sisteme geç kalınmaması gerektiğini ve 5G destekleyen cihazların daha kolay alınabilmesi için taksit sınırında ayarlamalar yapılmasını önerdi. İşte Engin Aksoy’un yaptığı açıklamalar:

Pandemi, dijitalleşmeyi 6-7 yıl öne çekti:

Vodafone

Aksoy, pandeminin beklenmediğini fakat Vodafone’un dijitalleşmeye daha önceden başlaması sayesinde hazırlıklı olduğunu söyleyerek başladı. Dijital kanallardaki müşteri sayısından bahseden Aksoy, mobil veri kullanımının 2020 yılına kıyasla yüzde 51 oranında arttığını belirtti. En çok veri kullanan illerin Doğu ve Günaydoğu Anadolu’da olduğunu da ekledi

Yeni bir operatöre ya da altyapı sağlayıcısına ihtiyaç yok:

Vodafone

Türkiye’deki yatırım yükümlülükleri ve vergi yapısına bakıldığında ülkenin veya tüketicinin yeni bir operatöre ya da altyapı sağlayıcısına ihtiyacı olmadığını belirten Aksoy, bu konuda önemli olan noktaların müşteriye fayda sağlanması ve vergi yükümlülüklerinin düzenlenmesi olduğunu söyledi.

Fiberde altyapı sağlayıcısı neredeyse tek operatör:

Fiber

Bilinen 3 ana şirket olsa da Aksoy, altyapı sağlanmasında neredeyse tek operatör olduğunu söyledi. Buna ek olarak geçmişe göre gelişme olduğunu çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda istekli olduğunu belirtti. Aksoy, herkesin altyapıya aynı şekilde erişebilmesi gerektiğini ve rekabet ortamının ancak böyle sağlanabileceğini söyledi.

Bu bağlamda ortak bir altyapı şirketinin yapıyı kurmasını önererek bunun hizmet kalitesini yükselteceğini ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını da ekleyen Aksoy, bu gelişmeler sayesinde bardağın yarısını dolu gördüğünü belirtti.

Vodafone’un Türkiye’de fiber kazı hakkı yok:

Fiber

Aksoy, fiber hattı çekilmesine ilişkin yaptığı açıklamalarında Vodafone’un, ülkenin en büyük yabancı sermayelerinden birisi olmasına rağmen kazı hakkının bulunmadığını ifade etti.

5G’nin önemine vurgu yaparak kiralama ücretlerinin de oldukça yüksek olduğunu belirterek ya fiber izninin verilmesini ya da kiralama ücretinin makul fiyatlara getirilmesini önerdi.

Taksit sınırının esnetilmesi gerek:

Telefon

2018 yılında getirilen taksit sınırlamasıyla birlikte 3 bin 500 TL’nin üzerindeki cihazlara en fazla 3 taksit uygulandığını söyleyen Aksoy, 5G destekleyen bir telefonun minimum 5 bin TL’den başlamasına dikkat çekiyor. Bu sebeple 3 bin 500 TL sınırının en azından 7 bin 500 ile 8 bin TL civarına çekilmesini önerdi.

Sektör olarak hala birlikte daha iyi çalışabiliriz:

Son olarak Aksoy, fiberin yanında mobilde de ortak paylaşım ve ortak altyapıda çalışmalar yürütülebileceğine değindi. Kulelerin ve altyapıların gerektiğinde ortak olması gibi çözümlerin hizmetin yaygınlaşmasını sağlayacağını belirten Aksoy, “Birlikte çalışmayı daha iyi yapabilirdik, hala yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.