Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Volkswagen, Avrupa’da 2035’e Kadar Benzinli ve Dizel Satışlarını Tamamen Bitirecek

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Volkswagen, Avrupa'da 2035'e Kadar Benzinli ve Dizel Satışlarını Tamamen Bitirecek

Volkswagen, Avrupa'da 2035'e Kadar Benzinli ve Dizel Satışlarını Tamamen Bitirecek

Alman otomobilleri dendiğinde akla gelen ilk markalardan olan ve ülkemizde de oldukça rağbet gören Volkswagen, özellikle son yıllardaki hamleleri ile adından sıkça söz ettiririyor.

Alman otomotiv devi bu sefer farklı bir konuyla gündemde. Volkswagen, 2035 yılında Avrupa’da içten yanmalı motorlara sahip araçlarının satışını tamamen durduracağını açıkladı.

Benzinli ve dizel araçlar tarih oluyor

Volkswagen Golf

Volkswagen’in satış yönetim kurulu üyesi Klaus Zellmer, Alman Muenchner Merkur gazetesi yaptığı açıklamada, “2033 ve 2035 yılları arasında Avrupa’daki içten yanmalı otomobil piyasasından tamamen çekileceğiz” dedi. Yani Avrupa’nın tamamında 2035 yılından itibaren benzinli ya da dizel Volkswagen satışı yapılmayacak.

İçten yanmalı motorlara sahip otomobillerin ABD ve Çin’de ise 2035 yılından sonra, henüz kesinleşmemiş bir tarihte satışının durdurulacağı açıklandı. Zellmer, “Güney Amerika ve Afrika içinse durum biraz farklı. Bu bölgelerde altyapı yetersizliği ve politik sorunlar sebebiyle bu değişim oldukça uzun sürebilir” dedi.

2050 yılı elektrikli araçların yılı olacak

Volkswagen elektrikli araçları

Klaus Zellmer, 2050 yılında bütün Volkswagen araçlarının CO2 salınımı yapmayan araçlardan oluşacağını açıkladı. 2050 yılına kadar Avrupa’daki elektrikli araç oranının %70’e ulaşmasını hedeflediklerini de belirten yetkili, bu sayede Avrupa Birliği’nin iklim hedeflerinin sıkılaşabileceğini söyledi.

Avrupa Birliği, egzoz emisyonu ile ilgili kuralları sıkılaştırarak otomobil üreticilerinin düşük emisyon teknolojisi geliştirmesini sağlamıştı. Kurallara uymayıp belirlenen miktarların üzerine çıkan üreticiler ise ciddi yaptırımlarla karşılaşacaktı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.