Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Volkswagen, ‘Karbon Nötr’ Hedefi İçin Çalışmalara Başladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Volkswagen, 'Karbon Nötr' Hedefi İçin Çalışmalara Başladı

Volkswagen, 'Karbon Nötr' Hedefi İçin Çalışmalara Başladı

Otomobil firmalarının çevre üzerindeki etkileri konuşulduğu zaman herkesin aklına ilk gelen şey, trafikte gördüğümüz otomobillerin egzozlarından çıkan duman oluyor. Gerçekte ise şirketlerin karbon salınımında araçların etkisi tahmin edilenin çok daha altında.

Volkswagen de kendi firma faaliyetlerinden kaynaklı karbon salınımını sıfırlamak üzere harekete geçti. Firma bu amaçla çevre dostu materyaller kullanmak, tesislerini yeniden planlamak ve e-mobilite gibi alanlarda çalışmalar yürüttüğü yeni görevine başlıyor.

Way to Zero projesi başlıyor

way to zero

Volkswagen, yeni sıfır karbon salınımı projesine Way to Zero adını verdi. Bu projenin detaylarını da açıklayan Alman firma, markanın “şirketi ve ürünlerini karbonsuzlaştıracağı” ifadesini kullandı. Projenin oldukça kapsamlı olduğu da gözlerden kaçmadı.

Aslında firma ID.4 serisi ile birlikte daha temiz otomobiller üretmeye başlamıştı. Yine de bu otomobillerin sağladığı özellikler firmanın gözünde yeterli değil. 2050 yılına kadar karbon salınımını sıfırlamayı planlayan firma, 2030’dan önce de Avrupa’daki otomobillerinin karbon salınımını yüzde 40 oranında azaltmayı amaçlıyor. 

Firmanın açıkladığı rakamlara baktığımızda, 2030 hedefinin gerçekleştirilmesi durumunda araçların her biri 17 ton daha az karbondioksit salınımına neden olacak. Yine de araçların saldığı karbondioksitin azaltılması zincirin yalnızca ilk halkasını oluşturuyor.

Üretim de karbon nötr olacak

volkswagen

Elektrikli taşıtlara geçişi hızlandıracağını söyleyen Volkswagen, tedarik zinciri de dahil olmak üzere elektrikli otomobil üretimini de karbon nötr hale getireceklerini ifade ediyor. Eski elektrikli otomobillerin yüksek voltajlı bataryaları da sürekli olarak geri dönüşüme sokulacak.

Özellikle üretim için gerekli olan materyallerin çıkarılması ve işlenmesi sürecinde çok ciddi enerji sarfiyatı gerçekleşiyor. Bu aşamada yaşanan karbon salınımı ve su tüketimi de oldukça dramatik seviyelere çıkabiliyor. 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.