Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Windows 11’in İlk Önizleme Sürümü Yayımlandı: İşte En Dikkat Çekici Özellikler

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Windows 11’in İlk Önizleme Sürümü Yayımlandı: İşte En Dikkat Çekici Özellikler

Windows 11’in İlk Önizleme Sürümü Yayımlandı: İşte En Dikkat Çekici Özellikler

Microsoft, geçtiğimiz günlerde uzun sürenin ardından gelen ilk masaüstü işletim sistemi Windows 11’i tanıtmıştı. Sistem, birçok olumlu ve olumsuz eleştiri aldı, ancak birinci elden deneyimleyenlerin de sayısı oldukça azdı.

Bugün ise Microsoft, Windows 11’in ilk önizleme sürümünü kullanıma açtı. Windows Insider’daki Dev Channel üzerinden yayımlanan ‘22000.51’ sürümü, Android uygulamaları ve Microsoft Teams gibi tanıtımda bahsedilen çoğu özelliği kullanıcı adaylarına sundu. 

Windows 11’in önizleme sürümünde dikkat çeken özellikler:

windows 11

Microsoft’un bugün yayımladığı ‘22000.51’ önizleme sürümü, tanıtımda bahsedilen birçok özelliği kapsıyor. Diğer özelliklerin ise yaz boyunca yeni önizleme sürümleriyle kullanıcıya sunulması planlanıyor.

Masaüstü ve Dosya Gezgini tasarımı

windows 11

Görev çubuğundaki ‘Başlat’ ve diğer uygulama simgeleri ortalandı. Batarya, Wi-Fi ve ses ayar butonları; Görev Merkezi’ni açmak üzere tek bir buton haline getirildi. Buradaki ayar seçeneklerinin tasarımına sade bir görünüm kazandırıldı. Dosya Gezgini’nin tasarımı daha basit ve sade bir hale getirildi. Logolar daha renkli ve modern bir görünüm kazandı. Kesme, kopyalama, silme gibi birçok işlem; Dosya Gezgini’nin üst kısmına mouse ile tıklanabilecek şekilde yerleştirildi.

Ayarlar bölümü

windows 11

Batarya kullanımına dair daha fazla detay içeren ayar ve grafikler eklendi. Dokunmatik mouse bulunan bilgisayarlarda el hareketleriyle komut verilmesini sağlayan Advanced Gesture Control ayarı eklendi. Windows Pen Workspace ayarlarının yapıldığı kısma farklı kalem hareketlerinin hangi işlemi yapacağını belirleyebileceğiniz bir özellik getirildi. Kişiselleştirmeye dayalı ayarlar detaylandırıldı. Diğer önemli değişiklikler şu şekilde:

Yeni güç ve batarya özellikleri: Güç kullanımı grafik olarak gösterilecek, ekranın açık olduğu süre ve herhangi bir saatte en fazla bataryayı kullanan uygulamalar hakkında bilgi verilecek.  Masaüstüne gelmeden bile bilgisayarınızın adını değiştirebileceksiniz. Wi-Fi 6E desteği. Yeni bir güncelleme yükleneceğinde yeniden başlatmada güncellemenin ne kadar sürede yükleneceği gösterilecek. Dinamik tazeleme hızı: Bataryayı verimli kullanmak için ekran tazeleme hızını düşürüp yükseltebileceksiniz.

Widget’lar

windows 11

Calendar, Weather, Local Traffic, Microsoft To Do, OneDrive Photos, Sports and eSports, Stocks ve Tips olmak üzere 8 adet widget; masaüstünde nasıl görünecekleri daha kolay ayarlanır şekilde Windows 11’e eklendi.

Microsoft Store

windows 11

Windows 10’da kolayca uygulama indirmemizi sağlayan Microsoft Store’a yeni bir logo ve çok daha şık bir tasarım kazandırıldı. Windows 11 Android uygulama desteğiyle geldiği için Microsoft Store’a da bu uygulamalar eklendi. Ancak önizleme sürümünde sadece Windows uygulamaları görüntülenip indirilebiliyor.

Windows Insider programına nasıl katılabileceğinizi öğrenmek için tıklayın. sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.