Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Windows 11’in ‘Otomatik Ekran Bölme’ Özelliğinin Nasıl Çalıştığı Ortaya Çıktı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Windows 11'in 'Otomatik Ekran Bölme' Özelliğinin Nasıl Çalıştığı Ortaya Çıktı

Windows 11'in 'Otomatik Ekran Bölme' Özelliğinin Nasıl Çalıştığı Ortaya Çıktı

Çoğu kullanıcı bilgisayardaki uygulamaları tam ekran kullanmayı tercih ediyor olsa da özellikle iş odaklı kullanımlarda ekranı ikiye, üçe ya da dörde bölmek gerekebiliyor. Microsoft, Windows 10’da ekranı bölmek için manuel bir çözüm zaten sunuyor. Peki Windows 11‘de bu nasıl gerçekleşecek?

Windows 11 ISO dosyasının sızdırılması, yeni nesil işletim sisteminin tasarımının yanı sıra yeni işlevselliklerin de ortaya çıkmasını sağladı. Buna göre Windows 11 ile birlikte ekran bölme işlemi, kullanıcının ihtiyacına göre otomatik şekilde gerçekleştirilebilecek ve kullanıcılar, yalnızca istedikleri uygulamaları ekrandaki bölümlere sürükleyecekler.

windows 11 ekran bbölme

Paylaşılan ekran görüntülere göre Windows 11’de fare imlecini bir pencerende ‘Ekranı Kapla’ (sağ üstte) düğmesinin üzerine getirdiğinizde farklı ekran bölme seçenekleri ile karşılaşacaksınız. Ekranı yarı yarıya ya da 2:3 oranında ikiye bölebileceğiniz gibi  bir yarım iki çeyrek şeklinde üçe ya da dört çeyrek şeklinde dörde de bölebileceksiniz.

Söz konusu özellik, basit bir ekran bölme işlemi sunuyor olsa da özellikle profesyonel çalışanlar için pratik bir kullanım sağlamış olacak. Elbetteki özelliğin gerçekten işlevsel olup olmadığı biraz da ne kadar esneklik sunacağı ile bağlantılı olacak. Bölmelerin boyutlarının değiştirilip değiştirilememesi ya da farklı düzen seçeneklerinin sunulup sunulmaması, buradaki en büyük etkenlerden biri olacak.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.