Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Xiaomi, Galaxy Z Flip Benzeri Bir Katlanabilir Telefon Patenti Aldı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Xiaomi, Galaxy Z Flip Benzeri Bir Katlanabilir Telefon Patenti Aldı

Xiaomi, Galaxy Z Flip Benzeri Bir Katlanabilir Telefon Patenti Aldı

Samsung ve Huawei’nin ardından pek çok marka katlanabilir akıllı telefon yarışına dahil olmak için çalışmalara devam ediyor. Bu konuda adını en çok andığımız üreticilerden biri de Xiaomi. Çinli üretici, uzun zamandır pek çok farklı katlanabilir akıllı telefon için patent aldı. Henüz bu tasarımlardan hangisi ile karşımıza çıkacağını kestirmek güç ancak Samsung gibi Xiaomi’nin de iki farklı katlanabilir akıllı telefon ile gelmesi de muhtemel.

Son olarak geçtiğimiz günlerde hem kıvrılan hem katlanan bir akıllı telefon patenti alan marka, şimdi de Samsung Galaxy Z Flip benzeri bir tasarım için patent aldı. WIPO’dan (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) alınan patent, bazı ufak dokunuşlarla Galaxy Z Flip’ten ayrılsa da genel anlamda oldukça benzer bir tarzı olduğunu söyleyebiliriz.

Patent görseli telefonun genel özelliklerine dair fikir veriyor:

Xiaomi katlanabilir telefon

Tasarım görsellerine göz attığımızda telefonun kapağında yatay bir kamera modülü ve bir de mini bildirim ekranı yer aldığını görüyoruz. Bu bildirim ekranı olarak görünen bölümün büyük bir lens için ayrılmış olabileceği de ihtimaller arasında.

 

Xiaomi katlanabilir telefon

Ayrıca telefonun oldukça ince göründüğünü de söylemek mümkün. Bu da bataryanın görece daha zayıf olabileceğine yönelik bir işaret olarak değerlendirilebilir. Telefonun sağ tarafında güç ve ses düğmeleri konumlanmış durumda. Altta ise bir SIM girişi ve USB Type-C bağlantı noktası ile birlikte hoparlörün yer aldığını görüyoruz.

Xiaomi şimdiye kadar aldığı pek çok katlanabilir telefon patentine rağmen henüz bu konuda resmi bir açıklama ya da duyuru yapmadı. Bu patentlerden hangisinin hayata geçirilerek karşımıza çıkacağını bilmiyoruz ve anlaşılan biraz daha beklememiz gerekiyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.