Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Xiaomi, Küresel Akıllı Telefon Satışlarında Apple’ı Geride Bıraktı: Zirvenin Sahibi Hâlâ Aynı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Xiaomi, Küresel Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ı Geride Bıraktı: Zirvenin Sahibi Hâlâ Aynı

Xiaomi, Küresel Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ı Geride Bıraktı: Zirvenin Sahibi Hâlâ Aynı

Akıllı telefon sektöründe rekabet her geçen gün kızışmaya devam ediyor. Bir tarafta Apple ve Samsung gibi devler gücüne güç katarken bir tarafta da Çinli şirketlerin yükselişine tanıklık ediyoruz. Öyle ki gelinen son noktada Çinli şirketler, küresel akıllı telefon pazarının büyük bölümüne hükmediyor.

Nitekim analiz firması Canalys’in yayınladığı son rapor da bu söylemleri doğrular nitelikte. Şirketin yeni yayınladığı 2021 ikinci çeyrek rakamlarına göre Xiaomi, küresel akıllı telefon sevkiyatlarında Cupertinolu dev Apple’ı geçerek 2. sıraya oturdu. Zirvedeyse Güney Kore merkezli bir başka teknoloji devi Samsung oturuyor.

Xiaomi, yıllık bazda %83 büyüme kaydetti:

2021 ikinci çeyrek akıllı telefon satışları

Son dönemlerde odağını fiyat/performans cihazlardan amiral gemisi modellerine kaydıran Xiaomi, çeyreklik dönemde yıllık bazda %83 gibi oldukça çarpıcı bir büyüme sergiledi. Bu büyümeyle Apple’ın önüne geçen şirket, mevcut durumda küresel akıllı telefon pazarının %17’sini elinde tutuyor.

Yaşanan bu artış, Xiaomi’yi küresel pazarda Samsung’un hemen arkasında 2. sıraya koyuyor. Yıllık bazda %15 büyüme kaydeden Samsung ise toplam pazarın %19’una hâkim durumda. Bu noktada Koreli üretici, pazardaki yerini yıllardır korusa da rakiplerinin her geçen gün güç kazandığı da aşikâr.

Xiaomi’nin hemen altında, üçüncü sıradaysa Apple yer alıyor. Pazarın artık demirbaşı haline gelen şirket, yıllık bazda yalnızca %1 oranında artış gösterse de küresel pazarın %14’üne sahip. Apple’ı ise her ikisi de %10’luk pazar payına sahip olan Çinli şirketler OPPO ve vivo takip ediyor.

Canalys’e göre agresif fiyatlandırma, Xiaomi’nin başarında büyük önem teşkil ediyor. Özellikler Samsung ve Apple’ın yüksek fiyatlı ürünleri göz önünde tutulduğunda Xiaomi, birçok ülke ve bölgede pazarın en önemli oyuncularından biri haline gelmiş durumda. Bakalım Çinli şirket, bu başarısını devam ettirip ilerleyen dönemlerde zirvenin sahibi olabilecek mi.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.