Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Xiaomi’nin Depolama Alanının RAM Gibi Kullanılmasını Sağlayacağı Bir Özellik Keşfedildi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Xiaomi'nin Depolama Alanının RAM Gibi Kullanılmasını Sağlayacağı Bir Özellik Keşfedildi

Xiaomi'nin Depolama Alanının RAM Gibi Kullanılmasını Sağlayacağı Bir Özellik Keşfedildi

Son yılların en popüler teknoloji üreticilerinden Xiaomi‘nin akıllı telefonlarını kullanan tüketiciler, bu cihazların daha çok RAM kapasitesinden şikayetçiler. MIUI arayüzünü yeterince verimli yapamayan mühendisler, RAM tüketimini makul seviyelerde tutamadıkları için sistemsel donmalara ya da uygulamaların çökmesine yol açıyorlar. Kullanıcıların da bu durumdan rahatsız olduğunu bilen mühendisler, şimdi yepyeni bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyorlar.

Kacper Skrzypek isimli bir yazılımcı, MIUI 12.5‘in kodları arasına gizlenmiş bir özelliğin varlığını tespit etti. “Sanal RAM” ya da “genişleyen RAM” olarak isimlendirilen bu özellik, telefonların depolama alanlarının bir bölümünün RAM haline getirilmesini sağlıyor. Microsoft’un yıllardır imkan tanıdığı bir teknoloji olan “sanal RAM” yakın bir gelecekte Xiaomi kullanıcılarının da hizmetine sunulmuş olacak gibi görünüyor.

Özellik şu an için test aşamasında

MIUI 12.5

Ne Xiaomi ne de Skrzypek, şu an için test aşamasında olan sanal RAM teknolojisinin çıkış tarihine ilişkin bir şey söylemiyor. Ancak böylesi bir özelliğin çok önemli olduğunu, Xiaomi telefonların kullanılabilirliğinin artıp, cihazların az da olsa nefes alabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü bu özellik kullanılabilir olduğunda, kullanıcılar depolama alanlarının bir bölümünü RAM gibi tayin ederek, telefonlarına ekstra bellek sağlayabilecekler.

Az önce de belirttiğimiz gibi, sanal RAM teknolojileri zaten Windows gibi işletim sistemlerinde kullanılıyordu. Ancak yalnız bilgisayarlar değil, bazı akıllı telefon modellerinde de bu özellikten faydalanılıyor. Örneğin Vivo X60 ve OnePlus 9 gibi modeller, ağır işlemler için daha fazla bellek gerektiğinde sanal RAM teknolojisini devreye sokarak, kullanıcı için daha iyi bir deneyim sunmuş oluyor. İşte Xiaomi’nin üzerinde çalıştığı özellik de kullanıma sunulabilirse, kullanıcıların bugüne dek şikayet ettikleri bir mesele geride kalmış olabilir.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.