Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Yapılan Bir Araştırmaya Göre Aşı Olmayı Zorunlu Kılmak, Ters Bir Etki Yaratabilir

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yapılan Bir Araştırmaya Göre Aşı Olmayı Zorunlu Kılmak, Ters Bir Etki Yaratabilir

Yapılan Bir Araştırmaya Göre Aşı Olmayı Zorunlu Kılmak, Ters Bir Etki Yaratabilir

Dünya genelindeki pandeminin başlamasından bu yana aşılar sürekli tartışma konusu olarak varlıklarını sürdürdüler. İnsanlar bir yandan aşılanıp pandeminin öncesindeki hayatlarına geri dönmek isterken öte yandan da aşıların güvenilirliği hakkında kafa karışıklığına düştüler.

Burada, etkili olduğu kanıtlanmış aşılara sahip olan devletlerin, vatandaşları zorlaması da bu kafa karışıklığının kaynaklarından biri olabiliyor. İnsanlar, “Madem o kadar güvenli, neden zorla yapılıyor?” gibi düşüncelere kapılarak aşı olmaktan çekinmeye başlıyor. Yapılan bir araştırma da bu konuda devletlerin ne yapıp ne yapmaması gerektiğini gözler önüne seriyor. İşte araştırmanın detayları:

Aşıya zorlamak, halihazırda aşı olacak insanların da gözünü korkutuyor

Zorunlu aşı, beklenen etkinin tersini gösterebilir

Bu araştırmada tam 2.653 Alman vatandaşa, 2020 yılında pandeminin ilk ve ikinci dalgası boyunca tutumların nasıl değiştiği üzerine anketler uygulandı. Aşıyı zorunlu tutmayan Almanya’da hasta sayısı Ekim ve Kasım’daki ikinci dalgada 15 kat artmış olsa da zorunlu aşılara karşı duran vatandaşların sayılarının da arttığı gözlemlendi.

Katılımcılara aşılara karşı tutumlarının nasıl değiştiği sorulduğunda ise zorunda olmadıklarında aşılanmaya daha yatkın olduklarını belirttiler. Bu sebeple Ekonomist Samuel Bowles, yönergeleri uygulayan kişilerin dikkatli olması ile büyük hatalardan kaçınılabileceğini söylüyor. Buna ek olarak aşıyı zorunlu tutmanın sadece aşıya karşı olan kişi sayısını arttıracağını değil, devlet ve toplumun arasını da açacağını ekleyen Bowles, sağlık çalışanlarına olan güvenin de zedeleneceğini belirtiyor.

Kuruluşların güvenilirliği büyük bir etken

Araştırmacılar aşıların güvenilirliği ile bağlantılı olarak insanların aşı olacakları kuruluşların güvenilirliğini de göz önünde bulundurduğunu söylüyor. Bunun yanında araştırma sonuçlarına göre kişilerin yakınları aşı oldukça kişinin kendisi de buna ikna oluyor. Yakınlarında sorun çıkmadığını hatta tam aksine faydalandıklarını gören kişiler de aşı olma konusunda vakit kaybetmiyor.

Bu sebeple devletlerin aşıyı zorunlu tutmaması ve aşı politikalarını oluştururken veya uygularken dikkatli adımlar atmaları gerektiğini söyleyebilirsiniz. Araştırmanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.