Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Yarın Tüm Türkiye’de Başlıyor: MEB’in Yeni ‘Canlı Sınıf Uygulaması’ Nasıl Çalışacak?

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yarın Tüm Türkiye'de Başlıyor: MEB'in Yeni 'Canlı Sınıf Uygulaması' Nasıl Çalışacak?

Yarın Tüm Türkiye'de Başlıyor: MEB'in Yeni 'Canlı Sınıf Uygulaması' Nasıl Çalışacak?

Ülkemizin değişmeyen gerçeklerinden biri de sonu gelmek bilmeyen sınavlar. Zaman zaman isimleri değişse de en önemli sınavlar ise 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin girdiği LYS ve YKS olarak göze çarpıyor. Sınavlar pandemi döneminde de yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Pazartesi gününden itibaren sınava girecek olan öğrenciler için EBA Canlı Sınıf uygulamasını açacak. Sistemin nasıl işleyeceğine ve öğrencilerin bu sistemi nasıl kullanabileceğine dair simülasyon ve teknik bilgilendirme videoları paylaşıldı. Videolarda hem öğrencilere hem de öğretmenlere yönelik içerikler var.

Canlı sınıf için altyapı hazırlıkları tamamlandı

eba

Videoda EBA teknik uzmanı Funda İnce, “EBA Canlı Sınıf” uygulamasına yönelik olarak çeşitli bilgiler paylaştı. Ayrıca özelliğin Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak olan merkezi sınavlarda ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı‘na girecek öğrenciler için açılacağını söyledi. İnce ayrıca sistemin kademeli olarak diğer sınıfları da kapsayacak şekilde genişletileceğini belirtti. 

EBA Canlı Sınıf uygulaması için altyapı hazırlıkları tamamlandı. Pilot uygulamalar ise üç büyük şehir olan İstanbul, Ankara ve İstanbul ile Mersin’de gerçekleştirildi. Sistem, Pazartesi gününden itibaren Türkiye genelinde aktif olacak. 8. ve 12. sınıf öğrencileri sistemi kullanabilecek.

Öğrenciler ve öğretmenler için kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla EBA Canlı Ders uygulaması kişiselleştirilebilir olacak. Ayrıca EBA’nın mobil uygulamasını kullanmak da canlı ders katılımı için hazır olacak.

EBA Canlı Sınıf simülasyonunu buradan, EBA Canlı Sınıf teknik detaylarını da buradan öğrenebilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.