Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Yemeksepeti’nin Kurucusu Nevzat Aydın: İlk 6 Yıl Para Kazanamadım

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yemeksepeti'nin Kurucusu Nevzat Aydın: İlk 6 Yıl Para Kazanamadım

Yemeksepeti'nin Kurucusu Nevzat Aydın: İlk 6 Yıl Para Kazanamadım

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) toplantısına katılan Yemeksepeti kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın, Türkiye’nin en popüler eve sipariş uygulamalarından biri olan Yemeksepeti’nin hikayesini paylaştı. Yeni Şafak yazarı Yaşar Süngü tarafından aktarılan açıklamalarında Yemeksepeti’nin 6 yıl boyunca para kazandırmadığını aktaran Aydın, şirketin hikayesini şu şekilde anlattı:

“Benim babam noter, annem ise öğretmen. Yani, ikisi de devlette çalışan insanlar, buna rağmen beni girişimcilik yolculuğumda çok desteklediler. Amerika’da özel bir üniversitede okuyordum ve bu sürecin çok ciddi maliyetleri söz konusuydu. Henüz öğrenime devam ederken, aileme internetten yemek satma projemi anlattım. Bana ‘Bir dönem daha okuyup yapsan olmaz mı?’ dediler. ‘Devam edeceğim’ dedim.

yemeksepeti

Altı sene boyunca Yemek Sepeti’nden para kazanmadık. Bu altı sene boyunca teyzemlerle yaşadım ve onlar beni desteklediler maddi olarak. Bu zor dönemleri atlatmamda ailemin çok büyük desteği oldu.

Yemeksepeti, 2001 yılında kurulduğunda zamanın ilerisinde bir fikirdi. Her girişimcinin her zaman yaşayacağı sorunlarla karşılaştık. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve e-ticaret alt yapısının yetersiz olması zorluklardandı. İnternetin kitle interneti olmasına varıncaya kadar yaklaşık altı sene çok zorlandık. Girişim ve rekabet sermayesi piyasası aktif değildi.

Şimdiki girişimciler daha şanslılar. Melek yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları, hızlandırıcı servisler, üniversite bünyelerindeki girişimcilik merkezleri var. O zaman hiçbiri yoktu hatta ‘girişimcilik’ diye bir kelime bile yoktu. ‘Ne iş yapıyorsunuz?’ diye sorduklarında ‘Kendi işimizi yapıyoruz’ derdik.”

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.