Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Yeni Nesil İşletim Sistemi(!): Windows 11, 6 Yıllık Telefona Yüklendi [Video]

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Nesil İşletim Sistemi(!): Windows 11, 6 Yıllık Telefona Yüklendi [Video]

Yeni Nesil İşletim Sistemi(!): Windows 11, 6 Yıllık Telefona Yüklendi [Video]

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi olarak karşımıza çıkan Windows 11‘in beta sürümüne ait ISO dosyası sızdırıldıktan birkaç gün sonra sizlerle paylaşmış olduğumuz bir haberde Gustave Monce isimli bir Twitter kullanıcısının günümüzden 6 yıl kadar önce piyasaya sürülen bir Lumia 950XL‘ye Windows 11 yüklediğinden bahsetmiştik.

Monce, o dönem Windows 11 yüklü Lumia 950XL’nin yalnızca bir fotoğrafını paylaşarak “Sahte” söylentilerinin önünü açmış olsa da dün YouTube kanalı üzerinden paylaşmış olduğu video ile Windows 11’i gerçekten de Lumia 950XL’ye yüklemeyi başardığını kanıtladı.

windows 11 lumia 950xl

Lumia 950XL, 2015 yılında piyasaya sürülen bir akıllı telefon. Dolayısı ile harika bir performans göstermesini beklemek biraz haksızlık olur. Yine de Monce’un paylaştığı videodan gördüğümüz kadarıyla Windows 11, bir masaüstü işletim sistemi olarak karşımıza çıkacak olsa da güncellenen arayüz akıllı telefonlarla da son derece iyi uyum sağlıyor.

Microsoft’un Windows 11’i hem ARM hem de x64 cihazlarda çalışabilecek şekilde geliştirdiğini biliyoruz. Yine de varsayılan olarak Windows 11 işletim sistemi kullanan akıllı telefonlar piyasaya sürülmesi beklenmiyor. Yine de hemen aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi Windows 11, mobil deneyim açısından da hiç fena bir arayüze sahip olmayacak gibi görünüyor. 

Lumia 950XL’yi Windows 11 işletim sistemi ile gösteren video

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.