Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Yerli İşletim Sistemi Pardus’un Tüm Detaylarını Anlatan Bir Kitap Yayınlandı: Herkes İçin Pardus

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yerli İşletim Sistemi Pardus'un Tüm Detaylarını Anlatan Bir Kitap Yayınlandı: Herkes İçin Pardus

Yerli İşletim Sistemi Pardus'un Tüm Detaylarını Anlatan Bir Kitap Yayınlandı: Herkes İçin Pardus

Windows ve MacOS gibi dev ve sürekli güncel rakiplerinin karşısında hedeflendiği gibi geliştirilemeyen yerli işletim sistemi Pardus, açık kaynaklı oluşu ile aslında meraklıları için iyi bir alternatif. Elbette evrensel uygulamalara erişim sorunu var, ancak bu durum Pardus’un bağımsız geliştiriciler tarafından geliştirilmesine, kurumlar tarafından benimsenmesine engel değil.

HAVELSAN öncülüğünde 2018’de önemli bir adım atılmış, resmi kurumların Pardus’a geçiş süreci başlatılmıştı. Bu kapsamda İstanbul, Eyüpsultan Belediyesi çalışmalarını tamamladı. Belediyenin Pardus Dönüşüm Projesi’ni yöneten, 26 yıldır sistem ve ağ yöneticiliği yapan Hüseyin Güç tüm süreci Herkes İçin Pardus adını verdiği kitapta derledi.

Herkes İçin Pardus kitabında işletim sisteminin kurulumundan merkezi yönetim sistemlerine kadar tüm detaylar anlatılıyor:

pardus

Pardus’un Kurulumu Pardus’ta Masaüstü Ortamı Pardus’ta Dosya ve Dizin Sistemi Pardus’ta Sistem Ayarları Pardus’ta Medya ve Grafik Araçları Pardus’ta İnternet Araçları Pardus’ta Ofis Araçları Pardus’ta Yardımcı Araçlar Pardus Dönüşümü Nasıl Yapılır? Pardus Merkezi Yönetim Sistemleri

Kitabında Pardus’un “siyah ekrana girilen komutlardan ibaret bir işletim sistemi” algısını yıkmayı amaçladığını belirten Hüseyin Güç, bu nedenle en temelden başlayıp merkezi bir sistemi Pardus ile yönetmeye kadar tüm detayların anlatıldığını belirtiyor. Kodlab tarafından yayınlanan 320 sayfalık kitabın basılı versiyonuna buradan, e-kitap versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.