Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Zirvede Kıyasıya Rekabetin Olduğu Dünyanın En Değerli Şirketleri Açıklandı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Zirvede Kıyasıya Rekabetin Olduğu Dünyanın En Değerli Şirketleri Açıklandı

Zirvede Kıyasıya Rekabetin Olduğu Dünyanın En Değerli Şirketleri Açıklandı

Teknoloji, hayatımızın her noktasında olduğundan doğal olarak dünyanın en değerli şirketleri de teknoloji şirketlerinden oluşuyor. Peki, tüm şirketler arasında dünyanın en değerli şirketleri arasında hangileri yer alıyor? İşte bu sorunun cevabı, geçtiğimiz gün Kantar tarafından yayınlanan raporla birlikte verildi.

Kantar tarafından yayınlanan BrandZ raporuna göre dünyanın en değerli şirketi, tahmini değeri 684 milyar dolar olarak açıklanan Amazon oldu. 2019 yılında Interbrand’ın, 2020 yılında Global Brands ve Forbes’un en değerli şirketler sıralamasında birinci sırada yer alan Apple ise Kantar’ın raporunda ikinci sırada yer aldı. Apple’ın tahmini değeri 611 milyar dolar olarak açıklandı.

En değerli 10 şirket:

en değerli şirketler

İlk sıranın ardından Google, 457 milyar dolarlık tahmini değerle üçüncü sırada yer alırken Microsoft, 410 milyar dolarla dördüncü sırada kendisini buldu. Takip eden şirketler arasında yine yüksek bir basamak görüldü. Beşinci sırada yer alan şirket, 240 milyar dolarla Tencent oldu. Listenin geri kalanıysa şu şekildeydi:

Facebook – 226 milyar dolar Alibaba – 196 milyar dolar VISA – 191 milyar dolar McDonald’s – 154 milyar dolar MasterCard – 112 milyar dolar

Görüldüğü üzere listede yer alan ve teknoloji sektöründe bulunmayan tek şirket, fast-food zinciri McDonald’s oldu. İlk 10’da yer almayan diğer teknoloji şirketlerindeyse durum şu şekildeydi:

NVIDIA – 105 milyar dolar (12. sıra) TikTok – 44 milyar dolar (44. sırada) Tesla – 43 milyar dolar (47. sırada) AMD – 33 milyar dolar (57. sıra) Spotify – 19 milyar dolar (99. sıra) sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.