Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
CoD: Black Ops Cold War Rekor Denemesi Oyun Hatasına Takıldı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandeminin gidişatı nedeniyle arapsaçına dönen yüz yüze eğitim ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, köy okullarındaki yüz yüze eğitimin 15 Şubat’ta başlayacağını hatırlatarak, bu tarih itibarıyla yeni bir dönemin başlamış olacağını söyledi. Bakan, salgının eğitime olan engelinin bir an önce ortadan kalkmasını temenni ettiğini söyledi.
Daha önce yapılan açıklamalarda, 1 Mart itibarıyla 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı ifade edilmişti. Bu durumu yeniden vurgulayan Ziya Selçuk, okulların tam kapasite ile açılmasını istediklerini ancak koşulların bunun için uygun olmadığını ifade etti. Tüm sınıflar için yüz yüze eğitimin kısa vadede mümkün olmadığını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Selçuk, pek çok öğrencinin ikinci dönemi de uzaktan geçireceğinin sinyalini vermiş oldu.
TEDMEM, geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir rapor ile hangi ülkelerdeki okulların açık olduğunu kamuoyu ile paylaştı. UNESCO‘dan alınan verileri değerlendiren TEDMEM’e göre 25 Ocak itibarıyla 210 ülkenin 99’unda okullar tamamen, 48’inde ise kısmen açık. 32 ülkenin ara tatilde olduğunu ifade eden kuruluş, 31 ülkede ise okulların kapalı olduğunu açıkladı. Bu bağlamda Türkiye olarak, 15 Şubat itibarıyla “kısmen açık” ülkeler arasında yer almaya başlayacağız.
Ülkemizdeki pek çok kişi, okulların bir şekilde tamamen açık olmasını savunuyor. Elbette bu düşüncenin haklı nedenleri de mevcut. Hanedeki çocuk sayısı ile bilgisayar sayısının eşit miktarda olmaması, eşit olsa bile internet kalitesinin yetersizliği, öğrencilerin uzunca bir süre boyunca eğitimlerinden mahrum kalmalarına yol açtı. Ancak Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamalar, bu sürecin biraz daha devam edeceğini gösteriyor.
sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur
Yorum Yaz