Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Ankara Valiliği, Yeni Önlemleri Açıkladı: Çoğu Sınıfta Uzaktan Eğitime Geçiliyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Ankara Valiliği, Yeni Önlemleri Açıkladı: Çoğu Sınıfta Uzaktan Eğitime Geçiliyor

Ankara Valiliği, Yeni Önlemleri Açıkladı: Çoğu Sınıfta Uzaktan Eğitime Geçiliyor

Koronavirüs ülkemizin her şehrinde etkisini artırmaya devam ederken bugün Ankara Valiliği’nde Vali Vasip Şahin başkanlığında olağanüstü toplanma kararı alındı. Kentte uygulanacak yeni kuralların karar verilmesi için toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 5 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak yeni kararları açıkladı.

Kurulun açıkladığı kararlar, eğitim-öğretim ve toplumsal etkinliklerle ilişkiliydi. Kurul, ilde özellikle son bir hafta içinde ve genç nüfustaki COVID-19 vaka sayılarındaki yükselişle birlikte bu alanlarda yeni ek tedbirler alınmasına karar verdi. Oy birliğiyle alınan ek tedbirler, Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şu şekilde listelendi:

Ankara’da yarından itibaren geçerli olacak tedbirler:

ankara

Eğitim-öğretim:

Okul öncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim okullarında tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecek Birleştirilmiş sınıflı okullarda ve kırsal mahalle ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitim devam edilecek Destekleme ve yetiştirme kurslarında, yüz yüze eğitim devam edilecek İlkokullarda eğitim 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim şeklinde devam edecek Ortaokullarda 5, 6, 7. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek Ortaokul 8. sınıfların haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitimi devam edecek, Lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek 12. sınıfların seyreltilmiş gruplar hâlinde haftada 16-24 saat olarak yüz yüze eğitimine devam edilecek Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okulu ve sınıflarının tam zamanlı olarak yüz yüze eğitim devam edecek Okullardaki sınav uygulamaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvim doğrultusunda gerçekleştirilecek Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecek

Toplumsal etkinlikler:

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklerin kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak

sadece hafta içi günlerde yapılabilmesine sokağa çıkma yasağının uygulanacağı hafta sonlarında etkinlik tarihi ilgili makamlara daha önce bildirilmiş toplantılar da dahil olmak üzere yapılmamasına karar verildi.

Ayrıca yukarıda belirtildiği şekilde kişilerin bir araya gelmesine neden olacak her türlü etkinliğin Valilik veya Kaymakamlıklara bildirilmesi istendi ve etkinliklerde belirlenen kurallara ve kişi ve alan sınırlamalarına riayet edilip edilmediğinin denetim ekiplerince kontrol edileceği açıklandı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.