Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Araştırma, Hiç Cinsel İlişkiye Girmeyen Böceğin Nasıl Ürediğini Ortaya Çıkardı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Araştırma, Hiç Cinsel İlişkiye Girmeyen Böceğin Nasıl Ürediğini Ortaya Çıkardı

Araştırma, Hiç Cinsel İlişkiye Girmeyen Böceğin Nasıl Ürediğini Ortaya Çıkardı

Araştırmacılar, antik bir böcek türünün nasıl hiç cinsel ilişkiye girmeden günümüze kadar geldiğini ortaya çıkardı. 

Bilimsel adı ‘Oppiella nova’ olan ve tümünü dişilerin oluşturduğu ‘antik aseksüel’ böcek, aslında bir mite türü. Bilim insanları; daha yakın bir tarihe kadar, yıllardır nasıl hiç cinsel ilişkiye girmeden ürediklerini ve hayatta kaldıklarını anlamaya çalıştığı bu antik böcek türünün ara sıra kazara bir erkek ürettiğini varsaymaktaydı. Ancak yapılan son çalışmalar sayesinde yapbozun kayıp parçası da yerine konmuş oldu. Görünüşe göre Oppiella nova, kendi klonlarını yaratabiliyor. 

Meselson etkisi sayesinde kendisini klonlayabiliyor

Oppiella nova

Araştırma; Oppiella nova’nın, “Meselson etkisi” adı verilen bir süreçle kendisinin genetik olarak çeşitli versiyonlarını yaratabildiği ortaya çıkardı. Bu klonlama işlemi sayesinde de, böceğin genetik bilgisinin farklı kopyalarını ayrı mutasyonlarla oluşturması sağlanmış oldu. Bu, bilim insanlarının Meselson etkisini gözlemleyip üzerinde çalıştıkları ilk araştırma.  

Araştırmanın ortak yazarlarından Tanja Schwander; yaptığı basın açıklamasında konuya dair, “Bu kulağa basit gelebilir. Ancak pratikte, Meselson etkisi hayvanlarda hiçbir zaman kesin olarak gösterilmedi – şimdiye kadar,” dedi. 

İnanılmaz derecede nadir rastlanmakla birlikte, bazı canlılar doğada cinsel üreme olmadan hayatta kalarak türlerini devam ettirebilir. Daha geçen yıl araştırmacılar, milyonlarca klondan oluşan devasa bir UFO benzeri deniz yaratığı keşfetmişti.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.