Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Bel Ağrısı Şikayetiyle Doktora Giden Kişinin Belinden Çamaşır İpi Geçirildiği Ortaya Çıktı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bel Ağrısı Şikayetiyle Doktora Giden Kişinin Belinden Çamaşır İpi Geçirildiği Ortaya Çıktı

Bel Ağrısı Şikayetiyle Doktora Giden Kişinin Belinden Çamaşır İpi Geçirildiği Ortaya Çıktı

Alternatif tıp, bilimsel yöntemlerle kanıtlanmamış olan, çoğunlukla geleneksel yöntemleri kapsıyor olsa da hatırı sayılır sayıda güncel olanları da içinde bulunduran tıbbi uygulamalardan oluşur. Bu uygulamalar bilime dayalı olmadıklarından 100 hasta insanı iyileştirseler bile bir sonraki hasta için de aynı sonucun alınacağından emin olunamaz.

Bu sebeple alternatif tıp, modern bilim dünyasında çok az bir geçerliliğe sahip olur. Fakat bu konularda bilinçli olmayan insanlar, ya herhangi bir hastalığı tedavi edebileceklerini ya da uyguladıkları değişik yöntemlerin alternatif tıp olduğunu düşünürler. Tam da bu olayla karşı karşıyayız. Elazığ’da doktora giden bir hastanın belinde iki delik açıldığı ve çamaşır ipi geçirildiği ortaya çıktı.

Bu uygulama sonucu belinde enfeksiyon gelişen hasta, 5 aydır bu şekilde yaşamakta

Çamaşır İpi

Fotoğrafın sansürsüz hali için tıklayın

Hastanın muayenesini gerçekleştiren Ortopedi Uzmanı Dr. Noyan Dirlik, hastaya 2 yıl öncesinde, kamburluk olarak da bilinen ankilozan spondilit tanısı konulduğunu belirtti. Bilgilere göre hasta birçok tedaviye başvurmuş fakat ağrılar dinmeyince farklı yöntemlere yönelmiş. Son olarak da bunu yaşamış.

Buna ek olarak belinden çamaşır ipi geçirilen hastanın bel bölgesinde enfeksiyonun başladığı belirtildi. Dr. Dirlik, bu enfeksiyonun sinir köklerine inmesi durumunda sinir hasarıyla karşılaşılabileceğini, daha da ilerlerse hastayı ölüme kadar götürebileceğini belirtti. Bilgilere göre belinden ip geçirilen bu hasta, 5 aydır bu şekilde yaşamakta. Dr. Dirlik, hayvancılıkla uğraşan hastanın önemli işleri olduğunu söylediğini, tedavisine hafta başından itibaren devam edileceğini ve cerrahi müdahale ile enfeksiyonu temizleyeceklerini belirtti.

Sonuç olarak alternatif tıp, modern tıp tarafından tanınıyor diyebiliriz. Yani alternatif tıp tamamen yalandır demek haksızlık olur. Örneğin homeopati ve hacamat gibi yöntemler hala uygulanmakta. Fakat burada dikkat edilmesi gereken asıl nokta, bu yöntemleri uygulamak istediğinizde, onaylarını almış olan resmî kurumlara başvurmanızın gerekiyor olması. Yoksa bu kadar kötü olmasa da bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz değil.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.