Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Binance CEO’su İstifa Ettiren Anlaşmazlık Nasıl Çözüldü

avatar

Aslı Yorulmaz

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Geçtiğimiz gün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, ABD hükûmeti ile dünyanın en büyük kripto para borsası Binance arasındaki davayı çözecek bir anlaşma hazırlandığından bahsetmiştik. Bu anlaşmaya göre Binance, 4 milyar doları aşan bir ödeme yapacak ve soruşturmadan kurtulacaktı. Akşam saatlerinde ise bu anlaşmanın kabul edildiği anlaşıldı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, anlaşma kapsamında görevini de bıraktı.

Peki bu süreçte neler yaşandı? Bu içeriğimizde, Binance ile ABD hükûmeti arasındaki anlaşmazlıkları irdeleyecek, sürecin nasıl bu noktaya geldiğini anlatacağız. Hadi başlayalım.

ABD Adalet Bakanlığı, Binance’i tam olarak ne ile suçladı?

Binance ABD davası sona erdi

Dava ile ilgili son gelişmeler sıcak olsa da bu meselenin geçmişi 2018 yılına kadar dayanıyor. Edinilen bilgilere göre ABD Adalet Bakanlığı, o yıllardan beri Binance’i yakın markaja aldı. ABD hükûmetinin Binance’i incelemesinin nedeni ise terör finansmanının sağlanmasına yardım ve yataklık etmek, kara para aklanmasına göz yummak ve ABD’nin oluşturduğu yaptırımları ihlal etmekti.

Tabii Binance ve namıdiğer CZ, bu iddiaları en başından beri reddetti. Hâl böyle olunca ABD’nin Binance’i köşeye sıkıştırma hamlelerinde de artış oldu. Dava üzerine davalar açıldı, Binance’in ABD ayağının büyük oranda işlevsiz hâle getirilmesi için adımlar atıldı. Kripto para camiasındaki yaygın inanışa göre, patronun kim olduğunu Binance’e göstermeye çalışıyordu.

Baskılara dayanamayan CZ, anlaşma ile tüm suçlamaları kabul etti

Binance CEO 

ABD hükûmetinin davası, Binance’i ciddi anlamda zora soktu. Hatta Binance’in pek çok ülkede küçülmeye gittiği biliniyordu. Tabii kripto para camiası da yaşananlardan zarar gördü. Hâl böyle olunca CZ ile Binance’in ABD hükûmeti ile anlaşmaktan başka şansı kalmadı. Binance, konuyla ilgili olarak paylaştığı bir makalede, geçmişin sorumluluğunu üstlendiklerini söyledi.

CZ, Binance istifasını şöyle duyurdu:

Bugün Binance’in CEO’luğundan istifa ettim. Kuşkusuz duygusal olarak vazgeçmek kolay olmadı. Ama hata yapmanın doğru olmadığını biliyorum ve sorumluluğu almam gerekiyor. Bu, topluluğumuz, Binance ve benim için en iyisi.

Binance artık bir bebek değil. Yürümesine ve koşmasına izin vermemin zamanı geldi. Binance’in sahip olduğu derin altyapıyla büyümeye ve başarılı olmaya devam edeceğini biliyorum…

Anlaşma ile Binance ve CZ, nasıl bir ceza aldı?

Binance

ABD’li savcılar, anlaşma kapsamındaki 4 milyar dolarlık cezayı “ABD tarihindeki en büyük kurumsal cezalardan biri” olarak tanımladılar. Ancak bu cezanın tamamını Binance ödemeyecek. Binance’in eski CEO’su, bizzat 50 milyon dolarlık tazminat ödeyecek. Ancak CZ’in Binance’teki hisselerine hiçbir müdahale olmadı. Bunun önemli bir detay olduğunu söyleyelim. CZ, Binance’te söz söyleme hakkı olan isimlerden biri olacak.

Anlaşma, CZ için en iyi sonucu getirdi!

4 milyar dolarlık anlaşma ilk aşamada olumsuzmuş gibi görünebilir. Ancak yaşananlara daha geniş perspektiften baktığımızda bunun hem Binance hem de CZ için en iyi sonucu doğurduğunu söyleyebiliriz. Çünkü CZ, bu anlaşma ile hem dava sürecinden kurtuldu hem de Binance’in hissedarı olarak kalmaya devam etti. Binance ise yükümlülüklerini kabul edip, sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam edecek.

Binance’in yeni CEO’su kim oldu?

richard teng

Yıllardır sürdürdüğü görevinden ayrılan CZ, Binance’in yeni CEO’sunu da bizzat açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Richard Teng, CZ’in yerine geçen isim oldu. Teng’in sektörde en az 30 yıllık tecrübesi olduğunun altını çizen CZ, Binance’in Richard Teng ile yepyeni başarılara imza atacağını söyledi.

Webtekno’yu Threads’de takip et, haberleri kaçırmaHepsiburada Efsane Kasım’da senin için seçtiğimiz kaçırılmayacak indirimler burada!Kaynak : https://www.reuters.com/markets/us/us-authorities-set-unveil-settlement-with-binance-source-2023-11-21/

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.