Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Binance Köşeye Sıkıştı: Hisse Senedi Token Satışları Durduruldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Binance Köşeye Sıkıştı: Hisse Senedi Token Satışları Durduruldu

Binance Köşeye Sıkıştı: Hisse Senedi Token Satışları Durduruldu

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, nisan ayında aldığı bir karar ile hisse tokenlerini satışa açmıştı. Alınan bu karar, bir borsada işlem gören bir şirkete ait hisselerin, Binance üzerinden token olarak satılması anlamına geliyordu. Kripto para borsası, aldığı bu karar neticesinde başta Tesla olmak üzere Microsoft, Apple, Coinbase ve MicroStrategy gibi şirketlerin tokenlerini satmaya başlamıştı.

Borsa, bugün yaptığı bir açıklama ile bu karardan geri dönüldüğünü duyurdu. Yani Binance, artık hisse tokenleri satmayacak. Bunun nedenlerine de değinen şirket, ticaret  odaklarını diğer ürünlere kaydırabilmek için böyle bir karar alındığını açıkladı. Ancak bu açıklama, yalnızca işin görünen tarafıydı. Asıl neden, büyük bir ihtimalle Almanya finansal piyasasının düzenleyici kurumu olan BaFin‘di.

BaFin, Binance’ı köşeye sıkıştırdı

Binance

Binance, açık konuşmak gerekirse şu sıralar pek de iyi bir dönemden geçmiyor. Zira hükümetler, birbirlerinin peşi sıra Binance’ı yasaklamaya başlamış durumdalar. Almanya finansal piyasalarını düzenleyen BaFin ise yaptığı bir açıklamada bu tür yatırımların yalnızca belirli şartları karşılayan şirketler tarafından yaptırılabileceğini açıklayıp, Binance’ın bu koşulları sağlayıp sağlamadığı konusunda emin olmadıklarını açıklamıştı. İşte bu da Binance’a geri adım attırmış gibi görünüyor. Borsa, Almanya’dan da ban yemek istemediği için hisse token satışlarını durdurmuş olabilir.

Binance tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar, an itibarıyla hisse tokenleri satın alamıyorlar. Satma konusunda ise kullanıcıların, en geç 14 Ekim‘e kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Takvimler 15 Ekim’i gösterdiğinde, bu tokenler üzerinde herhangi bir işlem yapılması pek çok ülkede mümkün olmayacak.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.